Ustav Srbije ključni problem Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 30. 09. 2012. | Komentara: 0

Ustav Srbije ključni problem Vojvodine

NOVI SAD – U iščekivanju razgovora između republičkih i pokrajinskih organa o prevazilaženju problema u funkcionisanju vojvođanske autonomije, šefica poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata Vojvodine u pokrajinskom parlamentu Maja Sedlarević ocenjuje za Dnevnik da je Ustav Srbije ključni problem Vojvodine.

LSV

Stoga je, kaže, neophodno da se što pre uspostavi dijalog republičke i pokrajinske vlasti, posebno nakon odluke Ustavnog suda da ukine deo nadležnosti APV, ali i zbog toga što još uvek nije rešeno pitanje finansiranja Vojvodine.
– Dijalog između dva nivoa vlasti jedini je način da se dođe do rešenja i izađe iz krize, što je neminovno, jer ova situacija ne ide u prilog nikome – ocenila je Sedlarevićeva. A u tom dijalogu, kako je istakla, LSV će insistirati na ustavnim promenama i poštovanju Platforme pokrajinske vlade iz 2006. godine o ustavnom položaju Vojvodine, kojom se zahteva zakonodavna, izvršna i delimično sudska autonomija, izvorni prihodi i imovina AP Vojvodine. Takođe, Maja Sedlarević veruje da je najveća šansa Vojvodine u razumevanju koje, kada je reč o autonomiji, ima kod institucija i zvaničnika EU.
– Uostalom, i evropski zvaničnici sve češće ukazuju na neophodnost promene Ustava Srbije, i mi u tome vidimo šansu za drugačiji ustavni položaj Vojvodine – istakla je Sedlarevićeva.

(BILSV, 30. 09. 2012.)



Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.
Edukacija LSV | Nedelja, 23. 05. 2010. | Komentara: 0

Seminar "Motivacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je seminar na temu "Motivacija" za tri grupe polaznika. U prvoj grupi, koja je 22. i 23. maja 2010. godine prošla trening na Andrevlju u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine, bili su funkcioneri LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook