Vasa Stajić se borio za pravedno društvo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 02. 2015. | Komentara: 0

Vasa Stajić se borio za pravedno društvo

NOVI SAD - Povodom godišnjice rođenja i smrti Vase Stajića, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović položio je, u ime LSV, cveće na Stajićev spomenik u centru Novog Sada.

LSV

Jovanović je tom prilikom istakao da je datum Stajićevog rođenja i smrti važno obeležavati svake godine, istovremeno se prisećajući ideja za koje se zalagao, a koje u današnjem vremenu imaju još jači eho. 
– To su prevashodno pitanje, položaj i autonomija Vojvodine kao večita tema. I koliko god su se proteklih vek i po menjale države, Vojvodina se uvek morala boriti za svoje nadležnosti i svoju autonomiju. I Vasa Stajić je još tada govorio da nije važno da li je u pitanju Budimpešta, Beč ili Beograd, da Vojvođani uvek moraju da imaju svest o tome da se oni bore za sebe – rekao je Jovanović. On je istakao da Vojvodina nije samo geografski pojam, nego jedan region i kulturni i politički entitet. Stajić se, dodao je Jovanović, borio za socijalnu pravu i jednakost građana jer je shvatao da društvo može da bude pravedno jedino ako u njemu ne vladaju vladaju velike socijalne razlike. 
– To su sve ideje na koje se Liga socijaldemokrata danas poziva i koje danas mnogi građani Vojvodine shvataju kao vapaj. Što vreme više odmiče, imamo utisak da ove ideje sve više dobijaju na značaju – rekao je Jovanović. 
Povodom godišnjice rođenja i smrti Vase Stajića, vence su u ime Skupštine AP Vojvodine položili potpredsednik Dušan Jakovljev i potpredsednica Ana Tomanova Makanova. Vence su još položili i delegacije Vojvođanskog kluba, Zavičajnog kluba Mokrinčana u Novom Sadu i više nevladinih organizacija i partija. 

(BILSV, 10. 02. 2015)




Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook