Važno je da Vojvodina ubira porez

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 04. 2015. | Komentara: 0

Važno je da Vojvodina ubira porez

NOVI SAD - Komentarišući sve češće izjave opozicionih stranaka da će pokrajinski izbori biti krajem ove godine, predsednik Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine i šef poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Dušan Jakovljev rekao je za RTV da očekuje izlazak na birališta na proleće sledeće godine.

LSV
 
- Njima odgovara što u Vojvodini nisu na vlasti, a bože moj, posao opozicije je da pokušava da stalno priča biće izbora, biće izbora i na taj način vrši pritisak. Po mom dubokom uverenju između dva uskrsa dogodine, a to znači negde između marta i maja, ako se ja dobro sećam, a to znači - redovni izbori u APV Vojvodini - rekao je Jakovljev.
 
Govoreći o Zakonu o finansiranju nadležnosti AP Vojvodine, on je istakao da je duboko uveren da će taj zakon napokon biti donet i da će on sadržati i poresku upravu Vojvodine i, što je naročito važno, učešće u porezima koje do sada Vojvodina nije imala prilike da ubira, a to su indirektni porezi, PDV i akcize.

Jakovljev je u izjavi za Radio Novi Sad rekao da su posledice neusajanja Zakona o finansiranju milijardu i po evra, za koliko je Vojvodina uskraćena nedonošenjem zakona i proizvoljnim tumačenjem pripadajućih sedam odsto iz republičkog budžeta. Najviše je, kaže, stradala prerađivačka industrija u poljoprivredi, ali i ono što zovemo nadgradnjom.

- Bili ste svedoci celodnevne skupštinske rasprave u ovom visokom domu o mogućnostima lečenja Vojvođana, koji se leče pokvarenim aparatima. Hoćete da pričamo o školama koje nemaju ni wc? Tako bismo mogli oblast po oblast - ukazao je on.

(BILSV, 09.04.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook