Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

Više pažnje posvetiti siromašnijim krajevima Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće novu Vladu AP Vojvodine i njenog mandatara Bojana Pajtića, poručio je tokom skupštinske rasprave poslanik LSV u pokrajinskoj skupštini Aleksandar Marton.

Marton

On je poručio da Liga želi da Vojvodini, u okviru države Srbije bude mnogo bolje , a da će poslanici LSV, zajedno sa poslanicima skupštinske većine i opozicije učiniti sve da Vojvodina polako, ali sigurno krene onim putem na koje je bila sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poslanik iz Banata, koji je do pre 20 i kusur godina bio najbogatiji na teritoriji AP Vojvodine i jedan od bogatijih na teritoriji bivše SFRJ, Marton je budućem premijeru i Vladi APV poručio da bi više pažnje trebalo da usmere ka Banatu, ali i ostalim siromašnijim krajevima pokrajine, koji značajno zaostaju za glavnim gradom Vojvosine Novim Sadom.

- To povećanje razlike treba što pre da se zaustavi i da ponovo Kikinda, Pančevo, Zrenjanin, ali i Subotica, Sombor, Vrbas, Sremska Mitrovica i male, pre svega male pogranične opštine budu u rangu Novog Sada - naveo je Marton dodajući da smatra da će nova vlada biti mogućnosti da na tom polju dosta toga i uradi. Takođe, od nove Vlade APV očekuje se još življa međunarodna, odnosno međuregionalna aktivnost.
- Očekujemo da će ta međunarodna, međuregionalna aktinost doprineti da se Vojvodini otvore mnoga vrata u Evropi, onako kako to regioni država članica EU rade. Smatram da će nam to u velikoj meri pomoći u ozdravljenu, pre svega provrede i boljem položaju AP Vojvodine u državi Srbiji - istakao je Marton.

(BILSV, 11. 07. 2012.)




Izjave | Ponedeljak, 18. 09. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Šešeljev generalni sekretar i radikalska perjanica se ne mogu pobediti populizmom i nacionalizmom

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da su sada drugačije okolnosti nego 5. oktobra 2000. godine i da bi, svakako, opozicija prvo trebala da pobedi na izborima, pa tek onda da je, ukoliko za time bude bilo potrebe, brani na ulici.
Odbori LSV | Nedelja, 17. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton: Zrenjaninom se vlada nasiljem. Ova vlast mora da ode!

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da su se građani preksinoć u tom gradu okupili po 18. put jer su protiv nasilja, protiv nasilne vlasti koja već duže od deceniju čini sve da građanke i građani Zrenjanina ne žive normalno. 
Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook