Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 11. 03. 2022. | Komentara: 0

Vlada da povuče odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja

Novi Sad, 11. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da povuče aktuelnu Odluku o zabrani izvoza žitarica, brašna i ulja.   

LSV

Bez obzira na aktuelna dešavanja vezana za rat u Ukrajini, kao i poremećaj globalnog tržišta, po ko zna koji put smo svedoci da država u kriznim vremenima teret prevaljuje na leđa poljoprivrednika. 

Umesto da se planskim i sistemskim merama podrži poljoprivredna proizvodnja, a naročito u ovako osetljivom trenutku, čini se upravo suprotno i dodatno otežava ionako težak položaj naših poljoprivrednika. 

Dok cene inputa skaču u nebesa, tržište se ograničava i time poljoprivredni proizvođači dovode u situaciju da ne mogu adekvatno da naplate ono što su proizveli.   

Zbog tog nepoštenog odnosa prema poljoprivredi i poljoprivrednicima, Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava napore i najavljene akcije naših paora da se izbore za svoja prava i fer tržišno poslovanje.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Saopštenja | Subota, 03. 12. 2011. | Komentara: 0

Razbijena vrata na prostorijama LSV u Baču

NOVI SAD, 03. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži hitnu reakciju policije kojom bi bili pronađeni odgovorni za napad na prostorije LSV u Baču. Rano jutros sa četiri cigle, nepoznati počinioci razbili su vrata na ulazu u LSV Bač.
Forum žena LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Apatija gora od siromaštva i nezaposlenosti

ČOKA – Regionalna koordinatorka Foruma žena Lige socijaldemokrata Vojvodine za severni Banat Gordana Perunović Fijat održala je u Čoki, povodom kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", predavanje o karakteristikama nasilja prema ženama.
Odbori LSV | Petak, 02. 12. 2011. | Komentara: 0

Trudnice će imati punu platu!

SOMBOR – Stranka G17 plus pokušava da abolira sve ono što su, u godinama kada su bili na vlasti, loše uradili, ocenio je danas potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor Zoran Terzin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook