Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

NOVI SAD - Vlada Republike Srbije utvrdila je danas predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima se ukida stalna godišnja registracija traktora.

Traktori

Umesto nje će biti obavezan samo tehnički pregled, rekao je šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade. Današnju odluku je objasnio rekavši da su osiromašena poljoprivredna domaćinstva bila opterećena registracijom traktora svake godine. Podsetimo, ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, dogovoreno je 8. decembra na sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša s ministrima poljoprivrede i policije Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. S dogovorom Kostreša, Petrovića i Dačića ujedno je krunisana osmomesečna kampanja LSV „Stop godišnjoj registraciji traktora“, u kojoj je za tu inicijativu u 200 vojvođanskih mesta prikupljeno 30.000 potpisa.

(BILSV, 22.12.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 13. 04. 2011. | Komentara: 0

LSV piše peticiju Vladi

PANČEVO - U više od 200 gradova, opština i sela u Vojvodini Liga socijaldemokrata Vojvodine započela je akciju prikupljanja potpisa za izmenu člana Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji propisuje obaveznu godišnju registraciju traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih mašina. Kako je na konferenciji za novianre naveo Jovica Petrovački, potpredsednik Gradskog odbora LSV Pančevo, razlog je pre svega loša ekonomska situacija u kojoj se danas nalaze poljoprivrednici.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpredsednici LSV na komemoraciji u Adaševcima

ADAŠEVCI - Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine koju su činili potpredsednici stranke Nada Lazić, Aleksandar Jovanović i Aleksandar Marton učestvovala je danas na komemorativnoj svečanosti povodom 66. godišnjice probijanja Sremskog fronta i tom prilikom položili venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Jednom registrovati traktore, a ne svake godine

SOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine će tražiti da Vlada Republike Srbije hitno promeni svoju odluku i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook