Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2011. | Komentara: 0

Vlada predložila ukidanje godišnje registracije traktora

NOVI SAD - Vlada Republike Srbije utvrdila je danas predlog izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, kojima se ukida stalna godišnja registracija traktora.

Traktori

Umesto nje će biti obavezan samo tehnički pregled, rekao je šef Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade. Današnju odluku je objasnio rekavši da su osiromašena poljoprivredna domaćinstva bila opterećena registracijom traktora svake godine. Podsetimo, ukidanje obavezne godišnje registracije traktora, dogovoreno je 8. decembra na sastanku zamenika predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša s ministrima poljoprivrede i policije Dušanom Petrovićem i Ivicom Dačićem. S dogovorom Kostreša, Petrovića i Dačića ujedno je krunisana osmomesečna kampanja LSV „Stop godišnjoj registraciji traktora“, u kojoj je za tu inicijativu u 200 vojvođanskih mesta prikupljeno 30.000 potpisa.

(BILSV, 22.12.2011.)



Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ne tražimo paralelnu policiju

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Večernje novosti da Liga zahtevom za osnivanjem vojvođanske uprave policije ne želi da narušava odnose u koaliciji, već da samo podseti na svoju staru ideju, od koje neće ni ubuduće odustati.
Iz medija | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

LSV pokreće pitanja imovine, prihoda i policijske uprave za Vojvodinu

NOVI SAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlamentu podržaće najavljenu rekonstrukciju kabineta Mirka Cvetkovića kao iznuđeno rešenje, jer bi, po rečima lidera LSV Nenada Čanka, vlada koju bi formirala aktuelna opozicija bila još gora.
Izjave | Ponedeljak, 14. 03. 2011. | Komentara: 0

Odluka LSV ove nedelje

NOVI SAD - Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade Vojvodine zamenik predsednika LSV-a Bojana Kostreš rekao je za Dnevnik da će Predsedništvo o predlogu redukcije Vlade APV razgovarati tek krajem ove nedelje.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook