Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 26. 01. 2015. | Komentara: 0

Vlada Srbije određuje visinu naknade za odvodnjavanje

NOVI SAD – Gostujući u emisiji za poljoprivrednike "Brazde",  na Radio-televiziji Vojvodine,  pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, ukazao je da iznos naknade za odvodnjavanje za fizička lica, koji inače koriste Vode Vojvodine, određuje republička poreska uprava, zbog čega samo odlukom Vlade Srbije poljoprivrednici mogu biti oslobođeni plaćanja vodnih doprinosa.

LSV
 
Upozorio je da je zbog jedne druge odluke Vlade, kojom je u novembru 20 opština u Vojvodini oslobođeno plaćanja te obaveze, a koju Bogaroški smatra grubom omaškom, ugrožen rad i efikasnost vojvođanske vodoprivrede.
– Faktički oslobođeno je 20 opština konto majskih poplava, od kojih neke od tih opština nemaju uopšte reku, poput Alibunara i Bačkog Petrovca i stvarno nisu imali štetu u majskim poplavama. Štete za Vode Vojvodine će biti 800 miliona dinara, ne bude li bilo tih 800 miliona dinara, onda ćemo u 2015. ovakve slike kao u Kanjiži da gledamo na više mesta u Vojvodini – rekao je Bogaroški. 
Inače, od projektovanih sedam milijardi dinara za poljoprivredu, pokrajinski sekretarijat planirao je za ovu godinu čak ćetiri milijarde za radove u vodoprivredi, pre svega na kanalskoj mreži, na čiju višedecenijsku zapuštenost poljoprivrednici imaju najviše primedaba.

(BILSV, 26. 01. 2015)




Forum žena LSV | Nedelja, 06. 03. 2011. | Komentara: 0

Zaustaviti poslodavce koji traže obećanje da radnica neće rađati

Novi Sad, 06. mart - Forum žena LSV poziva nadležne da hitno preduzmu sve mere kako bi se odmah zaustavila praksa nekih poslodavaca koji mlade žene prilikom primanja u radni odnos uslovljavaju obećanjem da neće rađati. Jednako intenzivno primećuje se i da poslodavci kandidatkinjama koje su već majke i supruge, to računaju kao minus.
Saopštenja | Subota, 05. 03. 2011. | Komentara: 0

Reagovanje: Kragujevačka gimnazija nije najstarija u Srbiji

Tvrdnjom da je kragujevačka gimnazija najstarija gimnazija u Srbiji, B92 je danas počinila grešku koja bi mogla poslati poruku da Vojvodina nije u Srbiji.
Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook