Vlast da uspostavi efikasan sistem protiv nasilja nad ženama, za početak da promeni način obraćanja

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2023. | Komentara: 0

Vlast da uspostavi efikasan sistem protiv nasilja nad ženama, za početak da promeni način obraćanja

Novi Sad, 18. maj 2023 - Danas, na Nacionalni dan sećanja na žene žrtve nasilja, Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da umesto deklarativnog podržavanja borbe protiv nasilja nad ženama počne da postavlja sistem koji će ovu gnusnu pojavu iskoreniti.

LSV

U jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji našeg društva, kada nasilje dostiže svoju kulminaciju u svim oblastima života, ne postoji bolji trenutak da se olako izrečena obećanja i floskule zamene konkretnom akcijom.

Ne postoji bolji trenutak da jezik mržnje i nasilja političari na vlasti zamene konstruktivnim i pristojnim izražavanjem i postupcima.

Na stvaranje sigurnog okruženja za devojčice i žene u porodici značajno utiče klima u društvu, slika koju dobijaju iz medija, način komunikacije u javnim obraćanjima. Kada je sve to preplavljeno mržnjom, nasiljem i beskrupuloznošću, kao poslednjih godina, diktirano od strane sadašnje vlasti i njihovih koalicionih partnera, širi se kao zloćudni virus na ponašanje moralno labilnih osoba, vršioca nasilja i femicida.

Nepostupanje ili pogrešno postupanje nadležnih institucija u slučajevima rodno zasnovanog nasilja žene plaćaju svojim životima i nema više opravdanja za okretanje glava nadležnih u državi koji ovaj društveni problem guraju pod tepih.

Centri za socijalni rad, policija, obrazovni sistem i mediji su prvi kojima treba ozbiljna rekonstrukcija pristupa ovoj temi. Preuzimanje dobrih praksi iz nevladinog sektora, bolja komunikacija institucija, zdrav i efikasan sistem koji funkcioniše - to treba našim ženama. Licemerno neiskreno povlađivanje bez praktičnih koraka je bezobrazna uvreda.

Nevena Subotić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook