Vojska da ustupi napuštene prostore

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.

Aleksandar Marton

Kako je naveo, reč je o jasnoj poruci koju su uputili mladi ljudi sa željom da im se obezbedi njihovo mesto u društvu, što je njihovo ljudsko pravo koje niko ne sme da im uskrati.

– Iako svaka borba mora poštovati principe demokratije i koristiti se isključivo sredstvima u okvirima zakona, ovo nam je jasan znak da generacije koje dolaze žele da budu aktivno uključene i vidljive kroz svoj aktivizam i mi im u tome moramo pomoći. Zbog toga apelujem na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da svoje napuštene prostore, koji sada propadaju u većini gradova, pa tako i u Zrenjaninu, namene ravnopravnim članovima društvene zajednice – istakao je Marton. On je podsetio da je sedište građanskog aktivizma u Zrenjaninu u Makedonskoj ulici 11, ali da je kapacitet tog prostora odavno prevaziđen, zbog čega bi ustupanje vojnog objekta, ili jednog njegovog dela, u ove svrhe, bio čin društvene solidarnosti i građanske odgovornosti".

(BILSV, 17. 01 .2012.)



Izjave | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Zajednički pobediti korupciju

BEOGRAD - Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine, ukoliko njihove primedbe ne budu usvojene, neće podržati Zakon o javnim nabavkama, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodni poslanik LSV Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Toplani više za marketing nego Zelenilu za subvencije

NOVI SAD – Savet za komunalne poslove Skupštine grada usvojio je bez otvaranja rasprave, programe poslovanja i investicionih ulaganja komunalnih preduzeća za dogodine, ZIG-a, „Vodovoda i kanalizacije”, „Novosadske toplane”,  „Čistoće”, „Tržnice , „Gradskog zelenila”, „Lisja”, „Informatike”, Gradskog saobraajnog preduzeća „Novi Sad”, „Puta” i „Parking servisa”.
Izjave | Sreda, 26. 12. 2012. | Komentara: 0

Istražuju se pretnje Nenadu Čanku

NOVI SAD – Slučaj poslednje pretnje lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku preko društvene mreže "Fejsbuk" u rukama je nadležnih organa za visokotehnološki kriminal, piše "Politika, dodajući da je Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal u skladu sa zakonskim ovlašćenjima uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja nadležnoj službi MUP-a, odnosno Odeljenju za visokotehnološki kriminal Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook