Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)
Saopštenja | Subota, 22. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: REM da strogo kazni medije koji promovišu osuđene ratne zločince

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da pokrene postupke i kazni medije koji promovišu osobe pravosnažno osuđene za ratne zločine.
Saopštenja | Četvrtak, 20. 10. 2022. | Komentara: 0

Super Hik Šapić diskriminiše decu iz Srbije i Vojvodine

Najava gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da će do novembra sva deca iz Beograda, zaključno sa đacima četvrtog srednje, dobiti po 6.000 dinara je diskriminatorska i skandalozna.
Saopštenja | Sreda, 19. 10. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Izgraditi regionalne vodovode i rešiti problem pijaće vode u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su informacije o stanju gradskih vodovoda na teritoriji Vojvodine, koje je nedavno objavio Institut za javno zdravlje „Batut“ - poražavajuće.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook