Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 11. 2015. | Komentara: 0

Vojvođani da obrađuju svoju zemlju

LALIĆ – Današnjom akcijom u pet do dvanaest i šetnjom sto vojvođanskih zastava u Laliću Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo je pokazala koliko mnogo je onih koji se zalažu da vojvođanska zemlja ostane u rukama Vojvođana, a ne da jeftino ode u ruke stranaca i domaćih tajkuna, istakao je član Izvršnog odbora LSV Zdenko Kolar.

LSV

Nakon šetnje zastavama centralnim ulicama tog mesta, Kolar je, kraj štanda za prikupljanje potpisa prisutne upoznao sa inicijativom LSV.

– Sto hiljada potpisa prikupljamo kako bismo Vladi Republike Srbije i Skupštini Republike Srbije poslati inicijativu s ciljem da se raspiše referendum o zabrani prodaje zemlje strancima i domaćim tajkunima. Protivimo se nameri da se zemlja daje u dugoročni zakup strancima, kao i da se prodaje strancima i domaćim tajkunima umesto da ostane u rukama Vojvođana – rekao je Kolar. On je upozorio da zemlja treba da ostane u rukama Vojvođana, odnosno mladih porodica koje žele da ostanu u selima i bave se poljoprivredom. Podsetio je i da je akcija LSV do sada sprovedena u više od dvadeset mesta.

– Nadamo se da ćemo u što kraćem roku prikupiti neophodnih 100.000 potpisa. A ovde u Laliću, gde je u postupku osnivanje opštinskog odbora LSV, vidimo da ima mnogo onih koji se zalažu da zemlja ostane vojvođanska, odnosno da oni budu ti koji će vojvođansku zemlju obrađivati – zaključio je Zdenko Kolar.

(BILSV, 07. 11. 2015)




Iz medija | Utorak, 14. 04. 2015. | Komentara: 0

Nema razloga za vanredne pokrajinske izbore

NOVI SAD – Zbog osmogodišnjeg kašnjenja usvajanja Zakona o finansiranju Vojvodine, koji bi obezbedio da joj kako je Ustavom predviđeno pripada najmanje sedam odsto novca iz republičkog budžeta, u prethodnih osam godina pokrajinska kasa je "zakinuta" za preko milijardu evra, objašnjava u intervjuu za "Politiku" lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Autonomija univerziteta neprikosnovena vrednost

NOVI SAD – Članica Predsedništva LSV-a Maja Sedlarević ocenila je u izjavi za NS Reporter da autonomija univerziteta jeste i mora biti neprikosnovena vrednost i obaveza.
Omladina LSV | Petak, 10. 04. 2015. | Komentara: 0

Raspisani izbori u Omladini Lige socijaldemokrata Vojvodine

NOVI SAD – Izvršni odbor LSVO na svojoj 4. sednici, održanoj 07. aprila u Novom Sadu, doneo je odluku o raspisivanju izbora u Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Izborne radnje počinju 9. aprila, a završavaju se 19. aprila, dok će Skupština LSVO biti održana 23. maja 2015. godine u Kovačici. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook