Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Novi Sad, 4. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.

LSV

Cena evro dizela u Srbiji je 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, je iznos od četiri miliona evra koje NIS i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine.

Svima je jasno da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje otimanjem i krađom od građana naše zemlje.

Cena gasa u Evropskoj uniji je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno.

Tražimo da Vlada Republike Srbije hitno uskladi izvore snabdevanja sa Evropskom unijom, kao i da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije kako bi sprečila dalju pljačku građana svoje zemlje.

Vojvođani pitaju predsednika Srbije do kada važi bratska cena.

Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana.

Mlađen Malešević
Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook