Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Novi Sad, 4. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.

LSV

Cena evro dizela u Srbiji je 183 dinara za litar, dok je cena evro dizela u Hrvatskoj 143 dinara za litar.

Razlika u ceni od 40 dinara, sa dnevnom potrošnjom goriva u Srbiji od 12 miliona litara, je iznos od četiri miliona evra koje NIS i Rusi svakoga dana ukradu od građana Srbije i Vojvodine.

Svima je jasno da Rusi sa NIS-om ostvaruju dobit od jedne milijarde evra godišnje otimanjem i krađom od građana naše zemlje.

Cena gasa u Evropskoj uniji je 280 dolara za 1.000 kubika, dok Srbija za istu količinu istog gasa plaća Rusiji 340 dolara, što u sezoni pravi razliku od milion evra dnevno.

Tražimo da Vlada Republike Srbije hitno uskladi izvore snabdevanja sa Evropskom unijom, kao i da preuzme upravljanje Naftnom industrijom Srbije kako bi sprečila dalju pljačku građana svoje zemlje.

Vojvođani pitaju predsednika Srbije do kada važi bratska cena.

Vojvođani, privreda, poljoprivreda i ostali građani ne žele da plaćaju bratsku cenu koja služi za pljačku građana.

Mlađen Malešević
Potpredsednik Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI



Izjave | Subota, 16. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš na čelu radne grupe za zakone o imovini i prihodima

NOVI SAD - Kako je danas objavio Dnevnik, pozivajući se na izvore u Vladi Srbije, radna grupa za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine formirana je juče, a za predsednika je imenovan zamenik lidera LSV i narodni poslanik Bojan Kostreš. Skupština Srbije i Vlada Vojvodine, kako saznaje taj list, ranije su odredile svoje predstavnike, a juče je to učinila i Vlada Srbije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Kome smeta što Zrenjanin ima budućnost?

ZRENJANIN - U noći između srede i četvrtka, 13. i 14. aprila, nepoznati vandali uništili su city light reklamu na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu, na kojoj je postavljen plakat Lige socijaldemokrata Vojvodine na kom piše: "Zrenjanin ima budućnost", saopštio je danas Gradski odbor LSV Zrenjanin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook