Vojvodina i Istra su višestruko povezane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 11. 2012. | Komentara: 0

Vojvodina i Istra su višestruko povezane

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da Vojvodinu i hrvatsku regiju Istru povezuje prijateljstvo, multikulturalnost i kulturno bogatstvo.

LSV

- Nakon više od deset godina intenzivne saradnje sa Istrom, naše prijateljstvo i saradnja na obostrano zadovoljstvo traje i trajaće. Sličnosti koje nas povezuju, kao što je multikulturalnost i kulturno bogatsvo su jedna tema, dok se na nju nadovezuju i druge, kao što je jezik. Bilo da se priča srpski ili hrvatski mi se dobro razumemo - rekao je Grujić na konferenciji za novinare povodom manifestacije „Dani Istre u Vojvodini“, koji se u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici održavaju od 16. do 18. novembra. On je istakao da se nada da će, pored saradnje u oblasti kulture, biti uspostavljena i bliža saradnja u oblastim privrede.

Načelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica rekao je da je Istra jednako bogata nacijama kao i Vojvodina i založio se za još tešnju saradnju dve regije.


(BILSV, 17.11.2012)



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Čapo: Traktor nije luksuz

ZRENJANIN - Neophodno je izmeniti odluku Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina i LSV pokreće akciju u više od 200 vojvođanskih mesta gde će od građana zatražiti podršku za svoj zahtev da se registracija poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Dejan Čapo.
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina dobija saveznika u Beogradu

NOVI SAD - Komentarišući nacrt zakona o glavnom gradu, na osnovu kojeg bi republika trebalo da Beogradu ustupi tridesetak nadležnosti, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je da će zahtevi za povećanje nadležnosti grada Beograda u značajnoj meri doprineti stabilizaciji autonomije Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook