Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Vojvodina se i danas pljačka, negira i ponižava!

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Povodom sada već svakodnevnog falsifikovanja istorije od strane vladajuće stranke u Vojvodini, Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da sve „prisajediniteljske“ manifestacije služe isključivo za skretanje pažnje sa pljačke kojoj je Vojvodina izložena već pune tri decenije.

LSV

Ako se vlast već toliko bavi istorijom, pozivamo je da objasni šta se tačno slavi krajem novembra? Posebno imajući u vidu činjenicu da je Vojvodina ušla u jugoslovensku državu prvog decembra 1918. kao njena najrazvijenija oblast, a da je Vojvodina danas nerazvijeni region Srbije, koja je postala najnerazvijeniji deo postjugoslovenskog prostora.

Osim što je pljačkom Vojvodina dovedena u poziciju najsiromašnijeg dela Srbije, LSV podseća da i dalje nema zakona o finansiranju naše pokrajine, kao i da neki od najvećih gradova nemaju pijaću vodu.

Vlast koja nije sposobna da ljudima ponudi bolju budućnost, obavezno pokušava da falsifikatima istorije ponudi bolju prošlost.

U vezi sa tim, LSV nema problem sa 1918-om godinom, kao jednom od najznačajnih godina u dvovekovnoj istoriji Vojvodine, nego ima problem sa 2018-om godinom, jer se Vojvodina danas više nego ikada u prošlosti pljačka, negira i ponižava. Oni koji to rade, imaju i imaće u nama najogorčenije protivnike.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.
Izjave | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Liga ima podršku za zakone o imovini i prihodima

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov, istakla je za list Danas da LSV za usvajanje Zakona o vraćanju imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama i zakona o finansiranu pokrajine i lokalnih samouprava dobila podršku premijera Mirka Cvetkovića, ali i najveće partije vladajuće koalicije - Demokratske stranke.
Iz medija | Ponedeljak, 11. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Tražimo vraćanje otetog od Vojvodine

BEOGRAD - Izuzetno je važno da Vojvodini imovina bude vraćena što pre, jer njeni građani trpe štetu zato što to još nije urađeno. Ovo u intervjuu za Kurir kaže poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov, objašnjavajući zahtev lidera ligaša Nenada Čanka koji je inicirao na sastanku s premijerom Mirkom Cvetkovićem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook