Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

Novi Sad, 03. april 2019 - Pre nekoliko meseci je Liga socijaldemokrata Vojvodine već postavljala pitanje šta će biti sa zaposlenima kompanije „L.E.D. tri“ iz Kule - budući da je u stečaju, sedište preseljeno za Beograd, a zaposlenima nisu isplaćene zaostale zarade, niti su uplaćeni pripadajući porezi i doprinosi. 

LSV

Nakon što je izostala reakcija nadležnih organa, 19. marta je poslato otvoreno pismo na nekoliko adresa: 

- predsedniku Republike Srbije 
- predsednici Vlade Republike Srbije 
- ministru privrede Republike Srbije 
- ministru finansija Republike Srbije
- ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- kabinetu ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku 
- predsednici Odbora Narodne skupštine Republike Srbije za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i 
- predsedniku Opštine Kula.  

Uslovi za život 170 zaposlenih kompanije „L.E.D. tri“ su alarmantni, budući da se Opština Kula proglasila nenadležnom za rešavanje ovog problema, toliko da čak ni inspekcijski nadzor nije moguć. Sve ovo govori koliko je centralizacija loša po građane i građanke Vojvodine, jer niko ne može da zaštiti zaposlene, nadoknadi prava i obaveze za koje su uskraćeni. Opština Kula ne može, Beograd je nezainteresovan. 

Nakon što su otvorena pisma dostavljena, očekujem odgovore nadležnih šta će uraditi u pravcu rešavanja egzistencijalnih problema stanovnika Kule. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena Papuga



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook