Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 04. 2019. | Komentara: 0

Vojvodini centralizacija najgori neprijatelj

Novi Sad, 03. april 2019 - Pre nekoliko meseci je Liga socijaldemokrata Vojvodine već postavljala pitanje šta će biti sa zaposlenima kompanije „L.E.D. tri“ iz Kule - budući da je u stečaju, sedište preseljeno za Beograd, a zaposlenima nisu isplaćene zaostale zarade, niti su uplaćeni pripadajući porezi i doprinosi. 

LSV

Nakon što je izostala reakcija nadležnih organa, 19. marta je poslato otvoreno pismo na nekoliko adresa: 

- predsedniku Republike Srbije 
- predsednici Vlade Republike Srbije 
- ministru privrede Republike Srbije 
- ministru finansija Republike Srbije
- ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
- kabinetu ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku 
- predsednici Odbora Narodne skupštine Republike Srbije za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva i 
- predsedniku Opštine Kula.  

Uslovi za život 170 zaposlenih kompanije „L.E.D. tri“ su alarmantni, budući da se Opština Kula proglasila nenadležnom za rešavanje ovog problema, toliko da čak ni inspekcijski nadzor nije moguć. Sve ovo govori koliko je centralizacija loša po građane i građanke Vojvodine, jer niko ne može da zaštiti zaposlene, nadoknadi prava i obaveze za koje su uskraćeni. Opština Kula ne može, Beograd je nezainteresovan. 

Nakon što su otvorena pisma dostavljena, očekujem odgovore nadležnih šta će uraditi u pravcu rešavanja egzistencijalnih problema stanovnika Kule. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Olena Papuga



Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook