Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

BEOGRAD / NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.

LSV

– Krnja Jugoslavija, Velika Srbija, srpski svet su Miloševićev, Šešešeljev i Vučićev naziv za politiku koja opravdava militarizaciju, konflikte, ratove i etnička čišćenja prema regionu a autoritarnu vladavinu i disciplinovanje „izdajničke“ opozicije u Srbiji. Ovaj koncept negira genocid u Srebrenici, negira crnogorsku naciju i državnost, negira pravo na različitost… promoviše ideju o proterivanju „Šiptara“ preko Prokletija, opravdanost ruske agresije na Ukrajinu, BRIKS-a kao alternativu evroatlanskim integracijama – rekao je on. 

– Ova politika je dovela Srbiju do sukoba sa NATO 1999. Ona je duboko pogrešna i štetna za Srbiju i njene građane. Nadam se da u Vučićevom režimu ima dovoljno ljudi koji to razumeju. Umesto širenja histerije i traženja neprijatelja, Vučić treba da se okrene saradnji i reformi Srbije. Kada bi mene pitao šta da uradi, rekao bih mu da je decentralizacija Srbije prvi i najvažniji korak – zaključuje Bojan Kostreš.


(SzILSV – VOJVOĐANI, 11.07.2024)



Izjave | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Veliki značaj obeležavanja Dana Evrope

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je na današnjoj konferenciji za novinare na veliki značaj obeležavanja 9.maja, Dana Evrope, koji je LSV i ove godine propratila nizom akcija i uličnih performansa, u koje se uključio veliki broj građanki i građana širom čitave Vojvodine.
Događaji | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Prva regionalna sednica Parlamenta mladih Srbije u Skupštini APV

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine danas je održana prva regionalna sednica Evropskog parlamenta mladih Srbije, na kojoj je učestvovalo oko 50 srednjoškolaca. Među učesnicima današnjeg zasedanja Evropskog parlamenta mladih bili su učenici novosadskih gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Isidora Sekulić, Laza Kostić, Karlovačke gimnazije i učenici srednjih škola Isidor Bajić, Elektro-tehničke i Ekonomske škole u Novom Sadu.
Izjave | Ponedeljak, 09. 05. 2011. | Komentara: 0

Bez razgovora o pokrajinskim izborima

NOVI SAD - Komentarišući najave da bi pokrajinski izbori mogli biti raspisani u septembru ili decembru, odvojeno od republičkih, potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, koja je i potpredsednica Skupštine AP Vojvodine, rekla je za Dnevnik da ne očekuje izbore u Pokrajini pre proleća 2012. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook