Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 11. 10. 2011. | Komentara: 0

Za autentično tumačenje povraćaja imovine okupatorima

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov najavila je danas da će skupštinskom Zakonodavnom odboru podneti zahtev za autentično tumačenje odredbe Zakona o povraćaju imovine koja se odnosi na pravo restitucije pripadnika okupacionih snaga.

Aleksandra Jerkov

Jerkova je novinarima u parlamentu rekla da očekuje da taj odbor donese autentično tumačenje da oni pripadnici okupacionih snaga koji su rehabilitovani mogu da imaju pravo na restituciju.

- To znači da će svako, bez obzira koje nacionalnosti bio, koji je prisilno mobilisan, koji je pružao otpor mobilizaciji ili se na bilo koji način protivio tome, moći da bude rehabilitovan i moći da traži imovinu nazad - objasnila je Jerkova. Ona je dodala da će time biti razrešena dilema oko prava na restituciju pripadnika okupacionih snaga i njihovih potomaka.

(BILSV, 11.10.2011.)

 




Događaji | Ponedeljak, 11. 02. 2013. | Komentara: 0

Samo Vojvođani imaju radničku olimpijadu

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu posetila je danas Opštinu Srbobran – domaćina 11. Sportske olimpijade radnika Vojvodine (SORV) koja će biti održana 2015. godine.
Saopštenja | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Povećati broj policajaca u Temerinu i zaustaviti incidente

NOVI SAD, 10. februar - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poveća broj pripadnika policije u Temerinu i konačno zaustavi incidente.
Događaji | Nedelja, 10. 02. 2013. | Komentara: 0

Odata počast velikom borcu za interese Vojvodine

NOVI SAD – Povodom 135. godišnjice rođenja i 66. godišnjice od smrti Vase Stajića, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović i predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad prim. dr Radovan Latinović položili su danas venac ispred spomenika ovom istaknutom srpskom piscu, filozofu i kulturnom radniku koji se nalazi ispred Skupštine AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook