Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 11. 2018. | Komentara: 0

Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

Zrenjanin, 29. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku privrednog suda u Zrenjaninu kojom se na tri godine zabranjuje prerada otpada životinjskog porekla kafileriji „Prekon“.

LSV

Odluka suda je prvostepena i njom se „Prekonu“ nalaže tehnička rekonstrukcija koja bi smanjila emisiju smrada i isparenja.

Godinama unazad LSV upozorava na štetne posledice neadekvatnog rada kafilerije, ali odgovora nadležnih organa nije bilo.

Nadamo se da će ova sudska presuda uticati na poboljšanje stanje i da će građanima naselja, koja se nalaze u južnom delu grada Zrenjanina, biti omogućen normalan život.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će i u narednom periodu pratiti sva bitna dešavanja vezana za funkcionisanje kafilerije.

Nadamo se da ova presuda neće biti jedna od onih koja će ostati samo mrtvo slovo na papiru, nego da će u potpunosti biti primenjena i da će tužena strana postupiti po svim stavkama presude.

Nataša Lalić
Članica Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Događaji | Sreda, 21. 08. 2013. | Komentara: 0

Čobanu primila tim Ženskog fudbalskog kluba Spartak

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu priredila je svečani prijem u Vladi AP Vojvodine za igračice Ženskog fudbalskog kluba „Spartak" iz Subotice, koje su na kvalifikacionom turniru u Rumuniji uspele da se plasiraju među 32 najbolja evropska tima kada je u pitanju ženski fudbal i osiguraju sebi mesto u UEFA - Ligu šampiona.
Odbori LSV | Sreda, 21. 08. 2013. | Komentara: 0

Marton traži formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina

ZRENJANIN - Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton uputio je inicijativu gradonačelniku Zrenjanina Ivanu Bošnjaku kojom je zatražio formiranje Saveta za razvoj Zrenjanina.
Izjave | Utorak, 20. 08. 2013. | Komentara: 0

Mora se rešiti finansiranje RTV

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić smatra da javni servis pokrajine mora da opstane. Dok se čeka na bilo kakvo rešenje u vezi finansiranja javnih servisa, u RTV Vojvodini nema više ni osnovnih sredstava za rad, kao što su papir, kasete i kartice za gorivo, što direktno dovodi u pitanje opstanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook