Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 09. 09. 2017. | Komentara: 0

Zabrinjava rasističko ponašanje pojedinaca

Novi Sad, 09. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa da omoguće deci migranata u opštini Šid prisustvo nastavi u Osnovnim školima u koje su upisana.

LSV

Protesti pojednih roditelji protiv upisa ove dece u škole su skandalozni i protivni su Ustavu i Zakonu o zabrani diskriminacije Republike Srbije.

Smatramo da je potrebno da vlasti snažno stave do znanja pojedincima u našoj zajednici da se neće tolerisati podsticanje rasne, verske i nacionalne netolerancije.

Sasvim smo sigurni da učenici u Šidu i bilo kom drugom mestu u Srbiji nemaju predrasude prema njihovim vršnjacima iz Avganistana, Sirije ili Somalije, jer deca ne znaju šta je mržnja prema nekom ko ima drugu boju kože, ili koristi drugi maternji jezik.

Pozivamo državne organe da ulože maksimalni napor i na što efikasniji način sprovedu proces uključivanja migrantske dece u nastavni proces.

Srbija i Vojvodina su dom svih dobronamernih ljudi, bez obzira kada su i odakle došli!

Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Đorđe Stojšić



Događaji | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Odbijeni amandmani LSV na Zakon o radu

BEOGRAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj Skupštini Olena Papuga, obrazlažući prvi od osam amandmana koje je podnela poslanička grupa Lige na novi zakon o radu, a od kojih Vlada nije prihvatila nijedan, je istakla da bi u ovom zakonskom dokumentu trebalo dopuniti član 20. Kako je navela, zakonom je predviđeno da je radno vreme vremenski period u kojem je zaposleni dužan, odnosno raspoloživ da obavlja poslove prema nalozima poslodavca.
Saopštenja | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Nema mesta ekstremistima u Vojvodini

NOVI SAD, 17. jul - Nema mesta ekstremizmu i ekstremistima u Vojvodini. A izjava Ištvana Pastora, lidera SVM i reakcija Borka Ilića su upravo to. To nisu izjave desničara, nego desničarskih ekstremista.
Izjave | Četvrtak, 17. 07. 2014. | Komentara: 0

Probleme rešavati za govornicom

NOVI SAD – Skupština i skupštinska govornica je mesto gde treba da se rešavaju problemi i ukrštaju mišljenja, a ne ulica i Liga socijaldemokrata Vojvodine zato neće pozvati svoje članove da učestvuju u protestu sindikata, izjavio je juče zamenik predsednika LSV i poslanik u Skupštini Srbije Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook