Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Zastava AP Vojvodine se zavijorila i u Baču

NOVI SAD - Zastava AP Vojvodine od pre neki dan se vijori i na jarbolu ispred zgrade Skupštine opštine Bač. Ovo je 11 opština koja je istakla zastavu od početka akcije članova i aktivista Lige socijaldemokrata Vojvodine koji su, krajem februara, u opštinama gde zastave nije bilo, organizovali predaju zastava predstavnicima lokalne samouprave i zatražili da one budu istaknute u skladu sa Ustavom, zakonima i odlukom Skupštine AP Vojvodine.

Isto to je 28. februara učinio i predsednik Opštinskog odbora LSV Bač Setvan Kanja, i tada mu je bilo obećano da će zastava biti podugnuta što je ove nedelje i učinjeno. Inače, od početka akcije LSV povodom obeležavanja sedam godina vojvođanske zastave, broj opština koje još nisu istakle ovo obeležje APV umanjen je sa 22 na 11. Vojvođanska zastava se tako zavijorila u Sremskoj Mitrovici, Srbobranu, Adi, Novom Kneževcu, Plandištu, Kovačici, Beloj Crkvi, Opovu, kao i mesnim zajednicama Bački Brestovac i Orom. Nešto pre početka akcije istaknuta je i u Žitištu i Odžacima.

(BILSV, 25.03.2011.)




Izjave | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Liga očekuje poziv za učešće u koordinacionom telu APV

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da Liga očekuje poziv za učešće u koordinacionom telu Vlade AP Vojvodine za saradnju sa Vladom Srbije, jer su i do sada bili članovi radnih tela koja su se bavila ostvarivanjem autonomije Vojvodine.
Izjave | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Srbija ne sme da izgubi Egzit

NOVI SAD - Pokrajinski sekretar za kulturu i informisanje Slaviša Grujić istakao je juče za Radio-televiziju Vojvodine da ne spori da je Egzit institucija koja već dugo postoji i koju naša država ne sme da izgubi. On je naglasio i da moraju da postoje jasni uslovi pod kojima će pokrajinska vlast nastaviti da finansira Egzit.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook