Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 05. 2018. | Komentara: 0

Zašto Katalonija ne može, a Republika Srpska može?

BEOGRAD – Komentarišući odluku predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da opozove delegacije Kosova i Katalonije da učestvuju na međunarodnoj parlamentarnoj konferenciji „Idejom Evropske unije do mira i razvoja“, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš kaže da dve prijateljske zemlje, Srbija i Španija, imaju regionalne parlamente. 

LSV

On pita i zašto je problem sa legitimnim predstavnicima Katalonije, ako su na skupu učestvovali predstavnici skupštine Republike Srpske i Vojvodine.

- Ne vidim zašto se gospođa Gojković pravi veći katolik od pape i ona štiti interese Španije, a Španija priznaje izbore u Kataloniji i priznaje rezultate i priznaje i predsednika parlamenta. Mi ne vidimo zašto bi bilo skandala. Naravno, u Skupštini Srbije može da se napravi skandal od svega - rekao je u telefonskoj izjavi za N1 Bojan Kostreš.

On podseća i da je u skupštini nedavno boravila poslanica sa Krima, dok Srbija zvanično poštuje teritorijalni integritet Ukrajine. 

(BILSV, 12.05.2018)



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook