Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 03. 02. 2019. | Komentara: 0

Zašto se ne uklanja provokativni transparent ispred zgrade MIP-a?

Novi Sad, 03. februar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da li je on autor transparenta koji se mesecima, uz povremene prekide, nalazi razapet ispred njegovog ministatstva? Na provokatorskom transparentu piše: „Ako Kosovo nije Srbija, ni Republika Srpska nije Bosna!“. Pored natpisa je ruska zastava.

LSV

Pitamo Ivicu Dačića da li je to politika koju kao ministar spoljnih poslova zastupa? Da li je priča o „korekciji granica“ između Srbije i Kosova samo uvod u novi sukob u Bosni i Hercegovini? Ako ne stoji iza navedenog transparenta i ratnohuškačke poruke koja se iza njega krije, pitamo zbog čega kontroverzni transparent nije uklonjen?

Ako o zgradu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, u ulici Kneza Miloša, svako može da kači poruke koje želi, LSV pita Ivicu Dačića da li će ispred ulaza u svoje ministarstvo dopustiti transparent sa natpisom: Ovo nije Rusija!

Transparent sa navedenom porukom LSV će doneti već sledeće nedelje i razapeti preko postojećeg, ako on ne bude uklonjen.

dr Milivoj Bešlin
član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook