Zašto vlast odugovlači sa usvajanjem važnih zakona?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2019. | Komentara: 0

Zašto vlast odugovlači sa usvajanjem važnih zakona?

Novi Sad, 03. jul 2019 - Prošlo je godinu dana od početka važenja Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kada su na snagu stupila sva loša rešenja koja su višestruko oštetila porodicu. Godinu dana kasnije, ne nazire se početak procesa njegove izmene, u korist trudnica, porodilja i porodica sa malom decom.

LSV

Pre mesec dana je održan sastanak na kom se moglo čuti od premijerke i ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i pronatalitetnu politiku, da će se u najkraćem roku krenuti u izmene spornog Zakona. 

Podsećam i da je pre pet meseci Ustavnom sudu poslata inicijativa za ocenu ustavnosti, budući da krši Ustav, u suprotnosti je sa Konvencijom o zaštiti materinstva, dovodi na rub siromaštva porodice u kojima su trudnice, porodilje, preduzetnice na koje se odnosi ovaj zakon i sve porodice sa malom decom, koji snose posledice loših rešenja Zakona. 

Takođe, pre tačno pet godina su tri organizacije koje su inicirale izmenu člana 13. Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom dobile podršku tadašnjih ministara za finansije i rad, zapošljavanje i socijalna pitanja. Zakon je usvojen tek četiri godine kasnije. 

Trudnice, porodilje i porodice sa malom decom nemaju vremena da čekaju predizborne kampanje i slušaju nova obećanja o merama podrške porodici. Mi nemamo vremena da čekamo izmene Zakona kao što je ovaj svake četiri godine, jer nas svakodnevni život opominje, a deca rastu. 

Zbog toga Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira na usvajanju izmena Zakona, kojim sigurno neće biti nadoknađena šteta, ali će roditeljstvo i odrastanje dece biti bar malo bezbrižnije. 

Narodna poslanica 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga 



Odbori LSV | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Krivične prijave zbog oduzimanja odborničkih mandata

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će podneti krivične prijave protiv pojedinaca koji su, kako je rekao, po funkciji odgovorni za otimanje odborničkih mandata u Skupštini grada Zrenjanina.
Izjave | Utorak, 25. 12. 2012. | Komentara: 0

Građani će kazniti raspisivanje izbora radi Vučićevog rejtinga

NOVI SAD – Povodom najava da bi parlamentarni izbori mogli biti raspisani sledeće godine na proleće, predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je za današnji Informer da će, ako izbori budu raspisani samo radi „zarade na rajtingu“ Aleksandra Vučića, građani to svakako prepoznati i kazniti.
Izjave | Ponedeljak, 24. 12. 2012. | Komentara: 0

100 dana novosadske vlasti - nestručnost i izostanak investicija

NOVI SAD – Komentarišući prvih 100 dana novosadske vlasti, bivša predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je za Dnevnik da su sve pare iz budžeta otišle na subvencije JKP i plate radnika u njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook