Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 16. 05. 2017. | Komentara: 0

Želimo da se Radio Zrenjanin ponovo čuje

Odbornik LSV Aleksandar Marton podsetio je da je Ministarstvo kulture i informisanja donelo uredbu o privatizaciji lokalnih medija, kojom je omogućen prenos akcija medija koji nisu privatizovani na lokalne samouprave.

LSV

- Na taj način, opštinama i gradovima je dat rok od šest meseci u kom će biti moguće privatizovati lokalni medij. LSV smatra da je bilo nedopustivo gašenje Radio Zrenjanina, koji je 37 godina informisao gradjane Zrenjanina o aktuelnim dogadjajima - rekao je Marton.

Prema njegovim rečima, prestanak rada te radio stanice istovremeno znači i prestanak informisanja na jezicima nacionalnih zajednica u gradu, jer je poznato da je taj gradski radio bio jedini elektronski medij koji je informisao gradjane na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi u gradu.


- Interes Zrenjaninaca svima mora biti na prvom mestu i zato se LSV nada jasnoj i brzoj reakciji organa lokalne samouprave - rekao je Marton.

Radio Zrenjanin poslovao je kao javno preduzeće sa 30 zaposlenih. Program je prestao da emitije posle 36 godina, sredinom decembra 2015, jer je po Zakonu o informisanju morao da se privatizuje, ali za privatizaciju nije ni bio oglašen.

(BILSV, 16.05.2017)




Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook