Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 07. 03. 2015. | Komentara: 0

Žene u Srbiji su i dalje diskriminisane

BELA CRKVA – Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva danas je, povodom 8. marta Međunarodnog dana žena, organizovao prikupljanje potpisa za akciju ravnopravnosti polova. Tom prilikom istaknuto je da su u Srbiji žene i dalje diskriminisane i da su njihova prava ugrožena na različite načine.

LSV

– Žene su diskriminisane prilikom zapošljavanja, njihove zarade su često manje, one su uslovljavane da ne mogu da planiraju porodicu i decu, mnoge žene i dalje trpe različite oblike zlostavljanja na poslu i u porodici – ukazano je tokom akcije. Ligašice su na Gradskoj pijaci u Beloj Crkvi ženama delile flajere i na taj način im, simbolično, čestitale 8. mart.

(BILSV, 07. 03. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenja Ustava na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim ga upoznaju sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne pokrajine Vojvodine na zgradi Tehničkog fakulteta "Mihajlo Pupin" u Zrenjaninu, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.
Događaji | Utorak, 11. 07. 2023. | Komentara: 0

Delegacija LSV-Vojvođani na komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani boravila je danas u Bosni i Hercegovini i prisustvovala komemoraciji povodom godišnjice genocida u Srebrenici.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 07. 2023. | Komentara: 0

Dejan Čapo predvodi LSV-Vojvođani Zrenjanin u naredne dve godine

Na 21. Izbornoj skupštini gradske organizacije Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Zrenjanin održanoj 7. jula 2023. godine izabrano je novo rukovodstvo koje će stranku voditi u naredne dve godine. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook