Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 06. 2015. | Komentara: 0

Zid ne utiče na odnose u pokrajinskoj koaliciji

NOVI SAD – Komentarišući suprotstavljene stavove Lige socijaldemokrata Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara oko najave gradnje ograde protiv imigranata duž  mađarsko-srpske granice, potpredsednik LSV Branislav Bogaroški za Politiku istakao da ta priča sa ogradom na granici nije stvar SVM već vlade Mađarske, ali da svako ima pravo na svoj stav o tome - pa tako, dodaje on, i SVM.

LSV

– Nemamo mi šta da polemišemo sa stavom SVM-a. To što smo u pokrajinskoj koaliciji zajedno ne znači da oko svega imamo ista mišljenja, a jedno od njih je ovo oko migranata i ograde na granici – kaže Bogaroški, povodom izjave predsednika SVM-a
Ištvana Pastora da ta ograda neće promeniti život ”poštenih građana" jer će se granični prelazi moći prelaziti kao i do sada. Bogaroški navodi da “gospodin Pastor možda misli da je to dobro, ali ja ne vidim šta je to dobro za bilo koga".

– Tu imamo suprotne stavove, ali, bože moj, nije to jedino u čemu se razlikujemo. Ne vezujemo to za funkcionisanje pokrajinske koalicije – kaže Bogaroški.

On ne spori da su LSV i SVM donedavno imale sporove, ali tvrdi da su se oni ticali funkcionisanja pokrajinske koalicije, te da se za sporne tačke našlo rešenje.

(BILSV, 22. 06. 2015)



Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Mandati pripadaju odbornicima

NOVI SAD - Sednica Skupštine grada Novog Sada, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je za naredni petak, pošto, ni posle jednosatne pauze, vladajuća većina nije uspela da obezbedi kvorum jer je 11 odbornika Ujedinjenih regiona Srbije odlučilo da ne učestvuje u radu sednice, piše današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook