Život svuda jednako vredi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 03. 2017. | Komentara: 0

Život svuda jednako vredi

Novi Sad, 19. mart 2017 - Život građana jednako vredi u svakom delu Srbije. Zato pravo na određene medicinske usluge i lečenje ne sme biti privilegija samo stanovnika velikih gradova, ne čelu sa Beogradom.

LSV

Da bi tako bilo, potrebno je obezbediti ravnomeran razvoj zdravstvenog sistema i jednaku dostupnost zdravstvene zastite na teritoriji Srbije.

U Srbiji, u državnom vlasništvu postoje 24 magnetne rezonance. Više od polovine, čak trinaest se nalazi u Beogradu. Od ostalih jedanaest, tri su u Novom Sadu a jedna u Subotici. 

Tako to izgleda kada se odlučuje iz Beograda. 

Samo decentralizovana Srbija će biti pravednija. 

Ujedno, to je dobar način da se poboljša materijalni status, bezbednost i uopšte vrati dostojanstvo lekarima i zdravstvenim radnicima, širom Srbije.


https://www.youtube.com/watch?v=BH6PrshoVJw

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Moguće je da Statut ne bude usaglašen s Ustavom

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da su veće šanse da Statut AP Vojvodine ne bude u roku od šest meseci usaglašen sa Ustavom Republike Srbije nego da se napravi konsenzus o tom pitanju.
Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvodina je pitanje svih pitanja

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine spremna je da sarađuje sa svakim ko želi da pod datim okolnostima uradi što je moguće više za pitanje autonomije Vojvodine i za postizanje onog statusa za koji se LSV zalaže, istakao je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Ponedeljak, 13. 01. 2014. | Komentara: 0

Ko je za promenu ustavnog položaja AP Vojvodine?

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da stranke koje budu spremne da razgovaraju o autonomiji Vojvodine koju ona zaslužuje mogu da računaju na saradnju sa LSV, ali i poručio da LSV ni sa kim nije razgovorala o menjanju većine u pokrajinskom parlamentu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook