Više žena u parlamentima i izvršnoj vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Ponedeljak, 20. 01. 2014. | Komentara: 0

Više žena u parlamentima i izvršnoj vlasti

NOVI SAD – Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević poručila je da mora biti više žena u politici, kao i manje prepreka za političarke. 

LSV

Ona je na promociji knjige „Tiha većina: Životne priče političarki iz Srbije“ autorke Dijane Subotički podsetila prisutne da je od 2000. godine bila na različitim javnim funkcijama i da se kroz svoj rad vremenom, pa čak i pomalo nesvesno i možda ne znajući da to radi, opredelila da njena profesionalna karijera bude karijera političarke.

- Moram da kažem da posvetiti se politici, onako kako sam ja to uradila, zapravo znači dati celu sebe politici kao svojoj profesiji i sigurna sam da je i to jedan od razloga zašto je autorka ove knjige prepoznala i mene kao jednu od žena koje će intervjuisati. Nema dovoljno žena u politici u Srbiji. Na žalost, godine borbe za rodnu ravnopravnost u politici jesu za nama i na sreću, neki rezultati jesu vidljivi, ali borba se nastavlja jer žene političarke nisu zadovoljne celokupnim rezultatom. Mislimo da treba da bude mnogo više žena i u parlamentima i pre svega u izvršnoj vlasti, kako i na mestima odlučivanja. A kada nas bude više i politika će biti drugačija - poručila je Maja Sedlarević.

U novoj, drugoj po redu knjizi posvećenoj ženama koje se bave politikom, Dijana Subotički objedinila je 14 autorizovanih životnih priča žena, kao reprezentativnih političarki Srbije, bivših i sadašnjih funkcionerki, na nacionalnom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Osim Sedlarevićeve, svoje ispovesti ispričale su i Gordana Rajkov, Sofka Vasiljković, Slavica Đukić - Dejanović, Sanda Rašković- Ivić i druge.

(BILSV, 20.01.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook