Žreb za završna takmičenja SORV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 05. 06. 2015. | Komentara: 0

Žreb za završna takmičenja SORV

SRBOBRAN – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić prisustvovala je danas u Srbobranu žrebanju za završna takmičenja Sportske olimpijade radnika Vojvodine, a tom prilikom predstavljeni su i kandidati za domaćina sledećeg SORV-a - Opština Senta, Opštine Bečej i Novi Bečej u zajedništvu, kao i Opštine Žabalj i Temerin koje su takođe podnele zajedničku kandidaturu.

LSV

Tepićeva je istakla da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine, ne samo takmičenje, već i način da vojvođanski radnici kroz sport, rekreaciju i staranje o svom zdravlju dodano upoznaju, druže i promovišu sredine iz kojih dolaze.

– Glavni cilj svih deset održanih radničkih Olimpijada, pa i ove jedanaeste u Srbobranu, jeste da se što veći broj ljudi uključi u organizovane sportske aktivnosti širom Vojvodine. Sama takmičenja koja se održavaju nisu prioritet, nego su put ka očuvanju zdravlja, podizanju radnih sposobnosti i što sadržajnijem korišćenju slobodnog vremena kroz aktivan odmor. Kao i kroz istoriju, nekada Izvršno veće, a danas Pokrajinska vlada, a naročito Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ulagali su u infrastrukturu kako prethodnih domaćina, tako i ovogodišnjeg - opštine Srbobran – ukazala je Tepić. 

Ona je dodala da se nizom ulaganja i u razne programske aktivnosti ovdašnjih klubova i organizacija, pomoglo u stvaranju optimalnih uslova za ovu manifestaciju, ali i za sve sportiste i rekreativce iz Srbobrana kojima će trajno ostati brojni tereni koji su u međuvremenu izgradili i opremili u susret ovoj najvećoj radničkoj sportskoj manifestaciji u Vojvodini.

Pored Srbobrana kome je status domaćina SORV-a pripao po drugi put, Sportska olimpijada radnika Vojvodine održavala se i u Novom Sadu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Kikindi, Apatinu, Bačkoj Topoli, Adi i Bačkoj Palanci.

(BILSV, 05. 06. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.
Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook