Zrenjaninske plate i dalje padaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2016. | Komentara: 0

Zrenjaninske plate i dalje padaju

ZRENJANIN – Prema poslednjem izveštaju Regionalne privredne komore Srednjobanatskog okruga, zarade po zaposlenom u gradu Zrenjaninu za jun mesec 2016.godine iznose 60.534 dinara bruto, a neto isplaćena zarada iznosi 43.930 dinara, što je za 5,4 procenta ispod republičkog proseka, upozorio je danas redsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Predrag Perkić.

 LSV

On je na konferenciji za novinare ocenio da to dokazuje da se trend opadanja prosečne zarade u Zrenjaninu nastavlja.

– Imajući u vidu i da nisu rešeni problemi sa vodosnabdevanjem, izgradnjom obilaznice, da se nastavlja odlazak mladih u veće gradove i inostranstvo, da je socijalna situacija u Zrenjaninu loša, da se ne rešavaju nagomilani problemi, odbornička grupa LSV u Skupštini grada će ponovo zatražiti promenu poslovnika i uvođenje mogućnosti održavanja tematskih skupštinskih sednica. Time želimo da ponovimo nameru da skupštini vratimo izgubljeni kapacitet odlučivanja i da aktivno uključimo stručnu i širu javnost u procese donošenja i sprovodjenja odluka lokalnog parlamenta – istakao je Perkić.
(BILSv, 30. 08. 2016)




Saopštenja | Subota, 31. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Incidenti na prugama su posledica centralizacije

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava zabrinutost zbog čestih iskakanja kompozicija sa železničkih pruga u našoj zemlji.
Saopštenja | Petak, 30. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ne trebaju nam rakete i tenkovi, nego bezbedne železničke pruge

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da javnosti saopšti u kakvom su stanju sve železničke pruge u Srbiji po kojima se obavlja transport opasnih materija.
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook