Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je sinoć u centru grada akciju povodom „Međunarodnog dana poljupca“. Omladinci su napravili performans sa porukama zalaganja za mir, ljubav, prosperitet sa prikladnom muzikom u pozadini.

LSV

- Cilj današnjeg performansa je da našim sugrađankama i sugrađanima ukažemo na neophodnost postojanja svesti o pravim vrednostima, kao što su mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, antifašizam, poštovanje i negovanje različitosti – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, podsećajući da je jako važno, posebno za omladinu, da shvati da je jezik ljubavi jezik kojim treba govoriti, jer to svi razumeju, a Omladina Lige je uvek tu da na mladalački i zabavan način pošalje poruke društvu.

Međunarodni dan poljupca se obeležava 6. jula. Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama, a nauka koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

(BILSV, 08.07.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina radi, a Beograd troši

ZRENJANIN - Vojvodina ima najviše udela u izvozu u državi, dok je uvoz najveći u Beogradu, što nam govori da se u Vojvodini radi, a u Beogradu troši, istakao je danas potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton.
Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook