Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSVO obeležio Međunarodni dan poljupca

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je sinoć u centru grada akciju povodom „Međunarodnog dana poljupca“. Omladinci su napravili performans sa porukama zalaganja za mir, ljubav, prosperitet sa prikladnom muzikom u pozadini.

LSV

- Cilj današnjeg performansa je da našim sugrađankama i sugrađanima ukažemo na neophodnost postojanja svesti o pravim vrednostima, kao što su mir, poštovanje ljudskih prava i sloboda, antifašizam, poštovanje i negovanje različitosti – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, podsećajući da je jako važno, posebno za omladinu, da shvati da je jezik ljubavi jezik kojim treba govoriti, jer to svi razumeju, a Omladina Lige je uvek tu da na mladalački i zabavan način pošalje poruke društvu.

Međunarodni dan poljupca se obeležava 6. jula. Bilo da poljubac ima romantično značenje, ili je sinonim za pozdrav, to je običaj poznat gotovo svim kulturama, a nauka koja proučava ljubljenje naziva se filematologija.

(BILSV, 08.07.2012.)



Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook