Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski naprednjaci se stide antifašističke borbe

Zrenjanin, 2. oktobar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je sramota što lokalna naprednjačka vlast već godinama zanemaruje Dan oslobođenja Zrenjanina u Drugom svetskom ratu.

LSV

Deluje da ga se čak i stidi.

Gradonačelnik Simo Salapura je shodno članu 3. Odluke o prazniku grada Zrenjanina imao obavezu da organizuje svečanu akademiju povodom današnjeg dana.

Naravno, on to nije uradio i postavlja se pitanje zašto on krši odluke grada čiji je gradonačelnik.

Ne poštuje antifašističku borbu, podržava istorijski revizionizam ili nešto treće?

Lokalna vlast je i ove godine položila vence na nekolilo spomenika poginulim borcima, ali je bolje bilo da su te vence položili pred kućom narodnog heroja Mihaela Servoa, koja se urušila. To je i najbolji primer odnosa naprednjačke vlasti prema antifašističkoj borbi.

A šta na sve ovo kažu zrenjaninski socijalisti i članovi partije Rasima Ljajića? Na papiru su antifašisti, ali u praksi se stide antifašizma.

Sramota!


Odbornička grupa 
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI 
u Skupštini grada Zrenjanina



Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.
Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook