Ministar Antić da se izbori za veću naftnu rentu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 29. 04. 2017. | Komentara: 0

Ministar Antić da se izbori za veću naftnu rentu

Novi Sad, 29. april 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine već devet godina izražava oštro negodovanje zbog potpisivanja energetskog sporazuma Srbije i Ruske federacije, kojim je prodata Naftna industrija Srbija.

LSV

Sve ozbiljne države čuvaju svoja bogatstva i tako štite svoje interese.

Nažalost, Srbija niie na tom putu.

Činjenica da je energetski sporazum omogućio ruskom partneru da lokalnim samoupravama u Vojvodini  plaća naftnu rentu u iznosu od 3%, umesto zakonom propisanih 7%, samo je jedan od primera nepoštovanja interesa građana naše zemlje.

LSV postavlja pitanje ministru energetike i rudarstva Aleksandru Antiću šta će preduzeti po pitanju nepoštovanja zakonske odredbe o iznosu naftne rente u Republici Srbiji?

Problemi  u gradovima i selima Vojvodine u kojima NIS obavlja radove se gomilaju, a mizerno nizak iznos naftne rente nije dovoljan da se ti problemi reše.
Sve je više uništenih puteva, oštećenih kuća, ekološki ugroženih područja.

Ministar Aleksandar Antić morao bi pokazati veći stepen aktivizma i ugledati se na ministra poljoprivrede Srbije Branislava Nedimovića, koji je danas najavio da će Naftna industrija Srbije morati da plati ekološku taksu, ukoliko se ne dokaže da je međudržavnim ugovorom oslobođena te obaveze.

Cilj svih političkih činilaca mora biti bolji život građana naše zemlje. U suprotnom, naša zemlja će postati kolonija iz koje će svako izvlačiti koliko želi i šta želi!

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook