Osuda anticivilizacijskog privođenja Miodraga Vukovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 05. 2017. | Komentara: 0

Osuda anticivilizacijskog privođenja Miodraga Vukovića

Novi Sad, 29. maj 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje neljudski odnos aktuelnog režima Ruske Federacije prema poslaniku u Skupštini Crne Gore i visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista, Miodragu Vukoviću.

LSV

Represivni i anticivilizacijski akt privođenja i zadržavanja, bez ikakavog motiva ili obrazloženja, člana najvišeg zakonodavnog tela jedne suverene države, mera je koja duboko narušava diplomatske norme i ophođenje između predstavnika demokratskih država. 

Brutalnost navedenog čina prema Miodragu Vukoviću, koji je na moskovskom aerodromu bio samo u tranzitu, dodatno pojačava činjenica da je držan u krajnje nehumanim uslovima i bez vode, uprkos ozbiljno narušenom zdravlju.

U odnosima između država kao i u međuljudskim odnosima civilizacijske norme i elementarna korektnost postoje kako bi se zauzdavala ljudska priroda, posebno u slučajevima neslaganja.

Represivne mere i odmazda nad državljanima ili funkcionerima zemalja koje odbijaju diktat iz Moskve svedoče o velikoj nesigurnosti sa kojom zvanična Rusija istupa u međunarodnim odnosima. 

Nema sumnje da je u pitanju odmazda zbog jasnog evroatlantskog puta Crne Gore.

Pravo je Crne Gore kao suverene države da određuje smer kojim će se kretati, kao i da samostalno određuje asocijacije čiji će član postati, prateći svoje državne interese. 

Očekujem od Rusije da se u međunarodnim odnosima odrekne primene sile i pojedinačnih ili kolektivnih akata odmazde kako navedeni metodi ne bi dodatno komplikovali ne samo međunarodne odnose, već i krhku stabilnost na prostoru jugoistočne Evrope. 

Generalni sekretar 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook