Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Događaji | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

Kada će penzionerima biti vraćene novac za koji su zakinuti?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga poručila je da poslanici LSV u Skupštini Srbije neće podržati predložene izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju. Ona je istakla da penzioneri ne mogu da zaborave da je Zakon o PIO, koji je usvojen pre četiri godine, uzeo njihova Ustavom stečena prava.
Saopštenja | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

Ispraviti nepravilnosti i ubrzati Zakon o klimatskim promenama

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da ubrza rad na donošenju Zakona o klimatskim promenama i ispravi sve nepravilnosti uočene u Nacrtu tog zakona.
Odbori LSV | Utorak, 25. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV ne odustaje od zahteva za rešavanje problema kafilerije

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom upućuje zahtev zrenjaninskoj vlasti da odmah reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook