Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Subota, 24. 02. 2018. | Komentara: 0

Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100%, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici Skupštine opštine, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktoru JKP „Ekos“ kao i Zaštitniku građana opštine Žitište. 
Saopštenja | Petak, 23. 02. 2018. | Komentara: 0

Država da sankcioniše ekstremiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje politiku pretnji i zastrašivanja koja se poslednjih dana vodi protiv pojedinih nevladinih organizacija u Beogradu. Rano jutros su na vratima Kuće ljudskih prava osvanule nalepnice sa natpisima „Zatvoreno od 4. marta“ i „Strani agenti“.
Iz medija | Četvrtak, 22. 02. 2018. | Komentara: 0

Rusija štiti one interese koji njoj odgovaraju, kao što je konfrontacija sa zapadom

 Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji „Kontrasti“ televizije Al Jazzera, rekao je da nije siguran u ravnopravne partnerske odnose Srbije i Rusije. On nije uveren ni da Rusija ima želju da prepusti Srbiji donošenje odluka.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook