Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak
Saopštenja | Nedelja, 17. 12. 2017. | Komentara: 0

Krkobabićeva pomoć zadrugama kao Potemkinova sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je se politika razvoja sela, koju zagovara ministar bez porfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, svela na marketing koji ne daje nikakve rezultate i služi za ličnu promociju ministra.
Saopštenja | Subota, 16. 12. 2017. | Komentara: 0

Suzbiti kriminalne grupe u sportskim klubovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od državnih organa hitan prestanak prakse tolerisanja huliganskih grupa u sportskim klubovima u Republici Srbiji.
Odbori LSV | Petak, 15. 12. 2017. | Komentara: 0

Bečejski SVM ne zastupa interese mađarske zajednice već uhlebljava svoje kadrove

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poziva Opštinski odbor  Saveza vojvođanskih Mađara da se okanu neodgovornih kadrovanja u ustanovama opštine Bečej, jer su zbog neodgovornih i bahatih kadrova doveli u pitanje funkcionisanje  OŠ ”Šamu Mihalj” u bečejskom delu Novo selo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook