Bez iznenađenja u Mađarskoj

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Bez iznenađenja u Mađarskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je komentarišući izbore u Mađarskoj, održane u nedelju, istakao da pobeda Viktora Orbana nije veliko iznenađenje pa čak ni izuzetak u Evropi u kojoj sada već po pravilu ubedljivo pobeđuju desne, konzervativne, a neretko i populističke stranke.

LSV

- Fidesov program odbrana "hrišćanskih vrednosti Mađarske" u ruralnim delovima zemlje jeste dobio široku podršku za razliku od Budimpešte i Segedina gde je Fides, po meni dostupnim informacijama, doživeo poraz. Ako se tome dodaju i izborni sistem koji je projektovan da odgovara Fidesu glasovi "Mađara izvan Mađarske", velika kriza u MSZP (socijalistima) i nemogućnost saradnje opozicije koja se kreće od ekstremne desnice (Jobik) pa do liberala sve su to razlozi za njegovu treću uzastopnu pobedu - rekao je Kostreš za list Danas.

Generalni sekretar LSV je kazao i da misli da Orbanovu vladu čeka rešenje ekonomskih problema građana Mađarske i da će uspešnost u tom poslu odrediti i njegovu političku budućnost.

(BILSV, 10.04.2018)Događaji | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

Otvaranjem još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom Republika Srbija nastavlja svoj evropski put. I to je velika i važna vest, naglasio je predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u vezi sa otvaranjem dva nova pregovaračka poglavlja sa EU.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Saopštenja | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Dan ljudskih prava u Srbiji: bez vode za piće, knjiga i pravde

Sedamdeset godina nakon usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, Republika Srbija Dan ljudskih prava dočekuje kao zemlja koja ima još mnogo toga da uradi i ispravi. Diskriminacija i nasilje prema ženama, ili stigmatizacija osoba sa invaliditetom, samo su neki od brojnih pitanja kojima treba znatno intenzivnije da se posveti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook