Bez iznenađenja u Mađarskoj

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Bez iznenađenja u Mađarskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je komentarišući izbore u Mađarskoj, održane u nedelju, istakao da pobeda Viktora Orbana nije veliko iznenađenje pa čak ni izuzetak u Evropi u kojoj sada već po pravilu ubedljivo pobeđuju desne, konzervativne, a neretko i populističke stranke.

LSV

- Fidesov program odbrana "hrišćanskih vrednosti Mađarske" u ruralnim delovima zemlje jeste dobio široku podršku za razliku od Budimpešte i Segedina gde je Fides, po meni dostupnim informacijama, doživeo poraz. Ako se tome dodaju i izborni sistem koji je projektovan da odgovara Fidesu glasovi "Mađara izvan Mađarske", velika kriza u MSZP (socijalistima) i nemogućnost saradnje opozicije koja se kreće od ekstremne desnice (Jobik) pa do liberala sve su to razlozi za njegovu treću uzastopnu pobedu - rekao je Kostreš za list Danas.

Generalni sekretar LSV je kazao i da misli da Orbanovu vladu čeka rešenje ekonomskih problema građana Mađarske i da će uspešnost u tom poslu odrediti i njegovu političku budućnost.

(BILSV, 10.04.2018)Saopštenja | Utorak, 24. 04. 2018. | Komentara: 0

Ratni zločinac i posle dve nedelje sedi u parlamentu

Sutra, u sredu, 25. aprila, navršiće se dve nedelje od kako u Narodnoj skupštini Republike Srbije sedi osuđeni ratni zločinac, koji je odmah istog dana poručio i da je spreman da svoje zločine ponovi. Parlament, kao ni drugi nadležni državni organi još nisu učinili ništa tim povodom.
Iz medija | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Reakcija države doprinosi šešeljizaciji društva

Potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je u intervjuu za besermenji.com, da je Vojislav Šešelj paradigma svega onog katastrofalnog što se našoj zemlji dogodilo od 1990.godine do danas, kao i da je on oduvek bio klasičan sejač mržnje i straha.
Događaji | Ponedeljak, 23. 04. 2018. | Komentara: 0

Čanak i Fabrici o Izveštaju EK i ulozi Parlamenta

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici danas su se složili da je izuzetno važan stalni rad na jačanju kontrolne uloge i vidljivosti Parlamenta, prenele su Večernje novosti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook