Bez iznenađenja u Mađarskoj

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Izjave | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Bez iznenađenja u Mađarskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je komentarišući izbore u Mađarskoj, održane u nedelju, istakao da pobeda Viktora Orbana nije veliko iznenađenje pa čak ni izuzetak u Evropi u kojoj sada već po pravilu ubedljivo pobeđuju desne, konzervativne, a neretko i populističke stranke.

LSV

- Fidesov program odbrana "hrišćanskih vrednosti Mađarske" u ruralnim delovima zemlje jeste dobio široku podršku za razliku od Budimpešte i Segedina gde je Fides, po meni dostupnim informacijama, doživeo poraz. Ako se tome dodaju i izborni sistem koji je projektovan da odgovara Fidesu glasovi "Mađara izvan Mađarske", velika kriza u MSZP (socijalistima) i nemogućnost saradnje opozicije koja se kreće od ekstremne desnice (Jobik) pa do liberala sve su to razlozi za njegovu treću uzastopnu pobedu - rekao je Kostreš za list Danas.

Generalni sekretar LSV je kazao i da misli da Orbanovu vladu čeka rešenje ekonomskih problema građana Mađarske i da će uspešnost u tom poslu odrediti i njegovu političku budućnost.

(BILSV, 10.04.2018)Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

EFA čestitala LSV 28. rođendan

European Free Alliance (Evropska slobodna alijansa – EFA) čestitala je Ligi socijaldemokrata Vojvodine 28. rođendan. U čestitki je EFA podsetila da je LSV nastala u godinama raspala Jugoslavije, kada je šovinizam postao dominantna politička ideja.
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 07. 2018. | Komentara: 0

Čanak: LSV će se boriti protiv straha u Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine je u subotu u Novom Bečeju obeležila 28 godina rada i postojanja. Na svečanoj sednici Glavnog odbora, predsednik LSV Nenad Čanak je istakao da je Liga socijaldemokrata Vojvodine jedina decentralistička, građanska, socijaldemokratska i regionalna stranka koja postoji toliko dugo, te da ona ima kontinuitet, principijelnost i kredibilitet koji ovoj zemlji mogu doneti promene.
Saopštenja | Subota, 14. 07. 2018. | Komentara: 0

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležava 28. rođendan

Liga socijaldemokrata Vojvodine danas obeležava 28. godišnjicu od osnivanja. Stranka je nastala u godinama kada se raspadala Jugoslavija, a šovinizam postajao dominantna politička ideja.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook