Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 07. 2018. | Komentara: 0

Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

Novi Sad, 02. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje šta se čeka sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije.

LSV
 
Potpuno je jasno da nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića Mirjana Marković izbegava pravdu u Srbiji voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji u koju se sakrila pre petnaest godina.
 
Pozivamo vlast da javnosti saopšti dokle će se čekati i kada će tačno, konačno, zatražiti njeno izručenje.
 
Takođe, očekujemo i da vlast u kontaktima sa Ruskom Federacijom zatraži objašnjenje o tome kako je bilo moguće da zemlja sa kojom imamo prijateljske i partnerske odnose pruža utočište i 2008. godine da azil osobi za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.
 
Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih deset godina, ali to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini. 
 
Pored toga što joj se u Srbiji godinama sudi i što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog podstrekivanja na nezakonitu dodelu stanova, daleko je važnije to što bi njeno izručenje puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika.
 
Takođe, sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.
 
Zato je njeno izbegavanje pravde u ovoj zemlji, uz intervjue u domaćim medijima i objavljivanje memoara, nova uvreda za sve žrtve vladavine nje i njenog muža.
 
I zato zaštita koju joj pruža Ruka Federacija, uprkos Interpolovoj poternici, predstavlja ponižavanje naše zemlje i institucija. 
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakSaopštenja | Sreda, 18. 07. 2018. | Komentara: 0

Krkobabićev regionalni razvoj znači samo razvoj Beograda

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da će konačno dobiti odgovor od ministra u Vladi Republike Srbije zaduženog za regionalni Milana Krkobabića na pitanje šta se konkretno radi da bi se u Srbiji obezbedio ravnomeran regionalni razvoj. Ministar Krkobabić već mesecima vodi snažnu marketinšku akciju, kojom pokušava da uveri javnost da će država početi da vodi računa o svim delovima zemlje.
Saopštenja | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Trivan i Blažić da zajedno kažu istinu o kikindskoj deponiji

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana i državnog sekretara u tom ministarstvu Branislava Blažića da, umesto što polemišu preko medija, dođu u Kikindu i zajedno pred građanima odgovore na sva pitanja u vezi sa optužbama za protivzakonito skladištenje opasnih materija u sklopu regionalne deponije, zbog kojih su nedavno privedeni čelni ljudi firme FCC „Eko“.
Odbori LSV | Utorak, 17. 07. 2018. | Komentara: 0

Odmah sprečiti širenje neprijatnih mirisa iz kafilerije

Predsednik odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook