Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 07. 2018. | Komentara: 0

Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

Novi Sad, 02. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje šta se čeka sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije.

LSV
 
Potpuno je jasno da nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića Mirjana Marković izbegava pravdu u Srbiji voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji u koju se sakrila pre petnaest godina.
 
Pozivamo vlast da javnosti saopšti dokle će se čekati i kada će tačno, konačno, zatražiti njeno izručenje.
 
Takođe, očekujemo i da vlast u kontaktima sa Ruskom Federacijom zatraži objašnjenje o tome kako je bilo moguće da zemlja sa kojom imamo prijateljske i partnerske odnose pruža utočište i 2008. godine da azil osobi za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.
 
Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih deset godina, ali to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini. 
 
Pored toga što joj se u Srbiji godinama sudi i što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog podstrekivanja na nezakonitu dodelu stanova, daleko je važnije to što bi njeno izručenje puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika.
 
Takođe, sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.
 
Zato je njeno izbegavanje pravde u ovoj zemlji, uz intervjue u domaćim medijima i objavljivanje memoara, nova uvreda za sve žrtve vladavine nje i njenog muža.
 
I zato zaštita koju joj pruža Ruka Federacija, uprkos Interpolovoj poternici, predstavlja ponižavanje naše zemlje i institucija. 
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakIz medija | Četvrtak, 20. 09. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Ta velikosrpska hegemonistička ideja nikada nije doživjela historijski i ideološki poraz

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, jedan od najoštrijih kritičara srbijanske vlasti, rekao je da je prilično uvjeren da će u Srbiji doći do referenduma u vezi s Kosovom. U razgovoru za Klix.ba komentarisao je i političke odnose u BiH, a naročito politiku Milorada Dodika.
Izbori LSV | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

LSV je jedina politička snaga koja se bori za potpunu izmenu društveno ekonomskog sistema Srbije nužnog za dalji razvoj demokratije i ukupan razvoj zemlje

Sadašnji srpski politički spektar oslikava potpunu bezidejnost, bezličnost i apatiju svih tzv. opozicionih snaga, a sa druge strane vlast karakteriše bahatost i potpuno urušavanje i negiranje institucija sistema i koncentracija moći u rukama jednog čoveka.
Govori | Sreda, 19. 09. 2018. | Komentara: 0

Šućurović: Veća izdvajanja za TOV

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Saša Šućurović zatražio je juče veća izdvajanja za Turističku organizaciju Vojvodine (TOV).ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook