Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 02. 07. 2018. | Komentara: 0

Kada će vlast zatražiti izručenje Mirjane Marković?

Novi Sad, 02. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita Vladu Republike Srbije i sve nadležne državne organe ove zemlje šta se čeka sa zahtevom za izručenje Mirjane Marković iz Ruske Federacije.

LSV
 
Potpuno je jasno da nekadašnja predsednica JUL-a i supruga Sobodana Miloševića Mirjana Marković izbegava pravdu u Srbiji voljom i dopuštenjem nadležnih organa u Ruskoj Federaciji u koju se sakrila pre petnaest godina.
 
Pozivamo vlast da javnosti saopšti dokle će se čekati i kada će tačno, konačno, zatražiti njeno izručenje.
 
Takođe, očekujemo i da vlast u kontaktima sa Ruskom Federacijom zatraži objašnjenje o tome kako je bilo moguće da zemlja sa kojom imamo prijateljske i partnerske odnose pruža utočište i 2008. godine da azil osobi za kojom je naša država raspisala Interpolovu poternicu.
 
Činjenica je da je to pitanje ruskim zvaničnicima trebalo da postave sve vlade u proteklih deset godina, ali to ne amnestira aktuelnu vlast od obaveze da to učini. 
 
Pored toga što joj se u Srbiji godinama sudi i što je prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog podstrekivanja na nezakonitu dodelu stanova, daleko je važnije to što bi njeno izručenje puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progona političkih protivnika.
 
Takođe, sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama.
 
Zato je njeno izbegavanje pravde u ovoj zemlji, uz intervjue u domaćim medijima i objavljivanje memoara, nova uvreda za sve žrtve vladavine nje i njenog muža.
 
I zato zaštita koju joj pruža Ruka Federacija, uprkos Interpolovoj poternici, predstavlja ponižavanje naše zemlje i institucija. 
 
Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Nenad ČanakSaopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Ligaši neće učestvovati na sutrašnjem zasedanju SO Kovačica

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Kovačica neće učestvovati u radu sednice koja je zakazana za utorak, 19. februar zbog nepoštovanja poslovnika Skupštine opštine Kovačica. 
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Vlast je dužna da javnosti saopšti istinu o dolasku Tenisa

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića da javnosti saopšti šta se tačno dešava i hoće li kompanija „Tenis“ uopšte doći i investirati u Republiku Srbiju i pod kojim uslovima, ili od čitavog posla nema ništa.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 02. 2019. | Komentara: 0

Promenu mogu doneti samo protesti posle izbora

Nenad Čanak izjavio je da članovi LSV izlaze kao građani na proteste „Jedan od pet miliona“ i da je to njihovo pravo. "Mi, kao stranka, nemamo veze sa Savezom za Srbiju, niti smo imali razgovore s njima, zbog toga što tamo gde se nalaze neoljotićevske grupacije, poput Dveri ili stranke Milana Stamatovića, mi ne možemo da podržimo", kazao je Čanak u intervjuu za Al Jazeera Balkans.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook