LSV bira novo rukovodstvo stranke

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 06. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV bira novo rukovodstvo stranke

Zrenjanin, 06. oktobar 2018 - Dvanaesti izborni kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine počeo je oko 12 sati u Zrenjaninu. 

Šef Sekretarijata za informisanje LSV Aleksandar Marton izjavio je novinarima pre početka Kongresa da će više od 560 delegatkinja i delegata iz više od 35 opštinskih i gradskih odbora birati nove organe stranke. Na Kogresu se biraju članovi Predsedništva, Glavnog odbora i predsednika LSV.

LSV

- Ovo će u svakom slučaju biti pokazivanje snage naše partije, koja u narednom periodu ima cilj da okupi sve vojvođanske političke partije, organizacije i pojedince, jer činjenica je da je stanje u Vojvodini katastrofalno. Ovo je prvi korak te borbe, a predstoji nam snažna borba za bolju Vojvodinu. Naravno, delegatkinje i delegati će svojim radom pokazati da umeju da se bore za interese AP Vojvodine – istakao je Marton.

LSV je osnovana 14. jula 1990. godine u Novom Sadu, pod imenom Liga socijaldemokrata Vojvodine/Jugoslavije, a predsednik stranke od osnivanja do danas je Nenad Čanak.

LSV je tokom devedesetih godina prošlog veka bila dosledno opoziciona partija tadašnjem režimu Slobodana Miloševića, a angažman partije bio je naglašeno antiratni i građanski, zbog čega je često bila izložena represiji režima.

Liga se zalaže za široku autonomiju Vojvodine, odnosno za zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, izvorne prihode i sopstvenu imovinu garantovane Ustavom.

Vojvodinu ne vidimo van granica Srbije, nego u decentralizovanoj i demokratskoj Srbiji. Vojvodinu vidimo kao most između Srbije i Evrope, regiju koja, koristeći svoje resurse, razvija svoje potencijale i koja se, usvajajući i poštujući iskustva drugih, razvija u modernu evropsku regiju. Ligaši se zalažu za decentralizaciju i regionalizaciju Srbije, za poštovanje različitosti, za poštovanje ljudskih prava i ima naglašeni antifašistički i antiratni karakter.


Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineOdbori LSV | Utorak, 16. 10. 2018. | Komentara: 0

Nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu da poštuje zakon ili da ode

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na nestručnost i bahatost predstavnika lokalne vlasti u Zrenjaninu. Njihov rad je hronično loš, a neozbiljnost je karakteristika koja se često uočava.
Saopštenja | Nedelja, 14. 10. 2018. | Komentara: 0

Cena goriva može i mora biti niža!

Liga socijaldemokrata Vojvodine deli zabrinutost građana naše zemlje zbog novog talasa poskupljenja goriva. U kratkom periodu cene goriva su skočile za pet dinara, a sva je prilika da to neće biti konačan rast.
Saopštenja | Subota, 13. 10. 2018. | Komentara: 0

Zašto država ne isplaćuje mesečne prihode novosadskoj apoteci?

Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga upitala je ministra zdravlja u Vladi Republike Srbije  Zlatibora Lončara zašto Republički fond za zdravstveno osiguranje ne isplaćuje mesečni prihod Apoteci „Novi Sad“.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook