Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Utorak, 30. 06. 2020. | Komentara: 0

Zašto u Vojvodini nema aerodroma?

Novi Sad, 30. jun 2020 - Liga socijaldemorkata Vojvodine i Vojvođanski front izražavaju nezadovoljstvo zbog činjenice da na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine ne postoji ni jedan jedini aerodrom namenjen za komercijalne letove.

LSV

Mediji su jutros javili da je put Beča odleteo putnički avion sa aerodroma „Morava“ u Kraljevu. Ova linija će biti redovna.  Posle Beograda i Niša, Kraljevo je treća sredina u Srbiji koja će imati aerodrome namenjene za komercijalni saobraćaj. 

Sa druge strane, Vojvodina i dalje nema nijedan aerodrom, bez obzira na kvalitetne infrastrukturne mogućnosti koje postoje u Vršcu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici. 

LSV smatra da je ovo samo još jedan od dokaza katastrofalnog odnosa vlasti prema Vojvodini i njenim građanima. 

Saobraćajna infrastruktura Vojvodine već godinama se zapostavlja. 

Auto-putevi se najmanje grade u Vojvodini, železnička mreža veoma loše funkcioniše, a avio saobraćaj uopšte ne postoji. 

Stroga centralizacija uništava Vojvodinu. 

Vreme je da takva politika postane prošlost. 


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar MartonSaopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook