Beogradska gondola košta kao godišnji budžet 3 banatske opštine zajedno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 03. 2019. | Komentara: 0

Beogradska gondola košta kao godišnji budžet 3 banatske opštine zajedno

Novi Sad, 17. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno što se pored brojnih problema u našoj zemlji vlast bavi izgradnjom turističke gondole u Beogradu.

LSV

Javnost je upoznata sa sporazumom o izgradnji gondole u vrednosti od 15 miliona evra ili milijardu i 760 miliona dinara.

LSV nema ništa protiv spajanja Kalemegdana i Ušća, ali je sramotno da ovakvi projekti imaju prioritet u odnosu na životne probleme manjih sredina u Vojvodini, Šumadiji, Nišu, Sandžaku ili Kraljevu.

Statistički podaci govore da celi krajevi naše države ostaju pusti, jer ih građani napuštaju zbog siromaštva.

Nije li za Srbiju važnije obezbediti zdravu pijaću vodu za građane Vojvodine, bolju putnu infrastrukturu u Sandžaku ili školske zgrade koje ne deluju kao ruine, a takvih ima širom naše zemlje?

Predviđeni iznos za izgradnju beogradske gondole jednak je godišnjem iznosu budžeta Prokuplja, Vrbasa, kao i zajedničkom iznosu budžeta opština Žitište, Sečanj i Plandište.

LSV smatra da je sramotno da se za tri opštine koje imaju površinu od 1438 km kvadratnih, na godišnjem nivou izdvaja isto sredstava koliko i za beogradsku gondolu.

Površina tih opština je 4.5 puta veća od površine države Malte, članice Evropske unije.

Ovi podaci su poražavajući i jasno ukazuju na pogubne posledice centralizacije.

Bez promene sistema, donošenja novog Ustava i sistemskih zakona, Beograd će moći da se nada novim gondolama, neboderima i muzičkim fontanama, a ostatak zemlje će postati pustinja.

Svetislav Zorić
član Izvršnog odbora
Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook