Beogradski centralizam guši Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

PRIJEPOLJE - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.

LSV

- To što mi želimo da Vojvodina upravlja svojim dobrima i sa svojim bogatstvima nije separatizam. Nekad je pokrajina bila motor razvoja ove zemlje, ali sada više nije bogata. Beogradski sam đak i nemam ništa protiv Beograda ali imam protiv stava da je sva pamet u Beogradu, ali ne među građanima nego u Vladi Srbije, institucijama i u skupštini, gde od 250 poslanika Beograd ima oko sto poslanika iz Beograda - kazao je Marton na tribini u Prijepolju.

Prema njegovim rečima, oko 91 odsto svih sredstava u Vladi Srbije, a samo devet odsto na lokalu.

- Možemo o Titu da govorimo šta hoćemo ali taj procenat se kretao oko 30 odsto i najviši je bio u Sloveniji a najmanji u Makedoniji. Danas je četiri puta manje para na lokalu nego, recimo 1983. godine. U mom Zrenjaninu do 1988. godine gradonačelnici su mogli da finansiraju mnoge poslove, a sada je budžet Zrenjanjina oko sedam milijardi dinara, što je pet puta manje u odnosu na osamdesete godine prošlog veka. Treba već jednom da kažemo stop centralizaciji, beogradizaciji… - naveo je Marton.
(SzILSV, 22.02.2020)Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

Vojvođanski front osuđuje hapšenje poljoprivrednika u Silbašu

Vojvođanski front osuđuje hapšenje i kažnjavanje mladog poljoprivrednika iz mesta Slilbaš u opštini Bačka Palanka. 
Saopštenja | Nedelja, 05. 04. 2020. | Komentara: 0

UDS TRAŽI DA SE PČELARIMA OMOGUĆI RAD

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenim LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, traži od nadležnih državnih organa da omoguće pčelarima nesmetano obavljanje poslova.
Saopštenja | Subota, 04. 04. 2020. | Komentara: 0

Saopštenje Vojvođanskog fronta: Hitno pomoći proizvođačima povrća

Vojvođanski front traži od države da što hitnije pomogne malim i srednjim proizvođačima povrća posle odluke da se zatvore zelene i kvantaške pisce zbog pandemije Korona virusa.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook