Bolje besplatna vakcina protiv HPV-a, nego skupo lečenje raka materice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 05. 03. 2020. | Komentara: 0

Bolje besplatna vakcina protiv HPV-a, nego skupo lečenje raka materice

NOVI SAD - Preventivna zdravstvena zaštita treba da je dostupna svima, a ne da bude stvar luksuza, izjavila je sekretarka Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Pataki povodom Međunarodnog dana borbe protiv HPV-a, glavnog uzročnika raka grlića materice. Lekari podsećaju na to da postoje dva oblika prevencije te bolesti - jedan je vakcinacija, a drugi redovni ginekološki pregled. Međutim, ta vakcina u Srbiji nije besplatna.

LSV

- Vakcina protiv HPV-a varira u revakcini u dozama od dve do tri, koje pojedinačno koštaju oko 14 hiljada dinara i sve to može biti dalja ušteda, budući da time ovom vakcinacijom sprečavamo PAPA testove, skrining preglede, u krajnjem slučaju bolničko lečenje i kontrole - kaže Ana Pataki.

(SzILSV, 05.03.2020)



Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.
Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook