Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Decentralizacija znači više ovlašćenja srednjem nivou vlasti

BEOGRAD - Komentarišući danas izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je novinarima da je LSV dala potpis da se taj predlog izmena zakona nađe na dnevnom redu jer je to pitanje, naveo je, bitno za dalju demokratizaciju.

Nenad Čanak

Ipak, on je dodao da "ne vidi da se tu radi o istinskoj decentralizaciji".

"Decentralizacija nije dati više novca lokalnoj samoupravi, nego dati više ovlašćenja srednjem nivou vlasti koji se ovde uopšte ne pominje. Nije region opština Svilajnac, nije region opština Alibunar, nego je region recimo AP Vojvodina i to je ceo problem " rekao je Čanak. On je na pitanje novinara da li će glasati za zakon rekao da će "videti šta treba da urade" ali i podsetio da je LSV glasala za Statut Vojvodine, iako su imali mnogo primedbi. Na pitanje šta misli o najavi formiranja međunarodnog radnog tima i postavljanju specijalnog tužioca koji će biti potpuno povezani s Euleksom i istražiti tvrdnje o trgovini organima na Kosovu Čanak je rekao da su tvrdnje o trgovini organima "skandal planetarnih razmera" kojim bi trebalo da se bave sve nadležne međunarodne insitucije.

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook