Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Nenad Čanak

On je dodao da je vizija da su paori blokirali Vojvodinu, a da je ustvari policija to učinila kada je sprečila paore da stignu u Beograd.

Policija je blokirala puteve

- Nema nijednog puta koji su paori blokirali nego je policija blokirala njih " rekao je Čanak. Predsednik LSV je dodao da je glavno pitanje zbog čega se ne dozvoljava da "vojvođanski poljoprivrednici odu da pitaju šta se događa sa stvarima koje su dogovrene početkom godine, šta se dogodilo sa praktično ustanovljenim pravilima igre za ovu godinu što se tiče poljoprivredne proizvodnje i kako je moguće menjati pravila u drugom poluvremenu".  Na pitanje novinara da da neki predlog za izlazak iz krize, s obzirom da je sinoć bilo sukoba u Opovu i Čenti, Čanak je rekao da trenutno ne može ništa da predloži, ali je apleovao na uzajamno razumevanje u cilju da se pronađe nekakvo kompromisno rešenje.

Problem centralizacija

On je ipak naveo da je za sve što on može da pomogne uvek tu.

- Ja sam noćas bio da razgovaram sa ljudima koji su već nekoliko dana ispred Vlade Vojvodine da pitam da li mogu nešto da budem od koristi. Ono na šta se oni žale je na prvom mestu neobjektivno informisanje medija o onome šta oni zaista hoće " preneo je predsednik LSV. Kako kaže, poljoprivrednici traže i da ih primi neko ko može nešto da reši, jer oni nisu došli u Novi Sad, oni su zaustavljeni u Novom Sadu.

- U Vojvodini i Novom Sadu, nihov problem ne može da se reši " kaže Čanak, ocenivši da je to glavni problem centralizacije u Srbiji.

- Srbija je visoko centralizovana zemlja i na moju veliku žalost malo se radi na tome da tako ne bude " rekao on.      

(BILSV, 02.06.2011.)
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 11. 2019. | Komentara: 0

Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija sa  sakrivenim opasnim otpadom širom zemlje.
Saopštenja | Nedelja, 17. 11. 2019. | Komentara: 0

Da li je najveći budžet Beograda najava još veće pomoći Vlade Srbije prestonici?

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena najavama rekordnog iznosa budžeta grada Beograda za 2020. godinu, koji je pre nekoliko dana usvojilo Gradsko veće i uputilo Skupštini glavnog grada na usvajanje.
Saopštenja | Subota, 16. 11. 2019. | Komentara: 0

Tolerancija nije ratni zločinac u Skupštini, niti ekstremni desničar u salama lokalnih samouprava

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je tolerancija reč koje naše društvo ne sme da se seti samo 16. novembra, kada čitav svet obeležava Međunarodni dan tolerancije. Predstavnici vlasti se često hvale da je postignut kvalitetan zakonski okvir u borbi protiv diskriminacije. Nažalost, problem je implementacije donetih zakona u praksi. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook