Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Nenad Čanak

On je dodao da je vizija da su paori blokirali Vojvodinu, a da je ustvari policija to učinila kada je sprečila paore da stignu u Beograd.

Policija je blokirala puteve

- Nema nijednog puta koji su paori blokirali nego je policija blokirala njih " rekao je Čanak. Predsednik LSV je dodao da je glavno pitanje zbog čega se ne dozvoljava da "vojvođanski poljoprivrednici odu da pitaju šta se događa sa stvarima koje su dogovrene početkom godine, šta se dogodilo sa praktično ustanovljenim pravilima igre za ovu godinu što se tiče poljoprivredne proizvodnje i kako je moguće menjati pravila u drugom poluvremenu".  Na pitanje novinara da da neki predlog za izlazak iz krize, s obzirom da je sinoć bilo sukoba u Opovu i Čenti, Čanak je rekao da trenutno ne može ništa da predloži, ali je apleovao na uzajamno razumevanje u cilju da se pronađe nekakvo kompromisno rešenje.

Problem centralizacija

On je ipak naveo da je za sve što on može da pomogne uvek tu.

- Ja sam noćas bio da razgovaram sa ljudima koji su već nekoliko dana ispred Vlade Vojvodine da pitam da li mogu nešto da budem od koristi. Ono na šta se oni žale je na prvom mestu neobjektivno informisanje medija o onome šta oni zaista hoće " preneo je predsednik LSV. Kako kaže, poljoprivrednici traže i da ih primi neko ko može nešto da reši, jer oni nisu došli u Novi Sad, oni su zaustavljeni u Novom Sadu.

- U Vojvodini i Novom Sadu, nihov problem ne može da se reši " kaže Čanak, ocenivši da je to glavni problem centralizacije u Srbiji.

- Srbija je visoko centralizovana zemlja i na moju veliku žalost malo se radi na tome da tako ne bude " rekao on.      

(BILSV, 02.06.2011.)
Iz medija | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Skupština je sedam puta raspravljala o Kosovu, a nikada o Vojvodini

Svako zviždanje vlasti se u javnosti prihvata sa oduševljenjem, a zaboravljaju se biografije onih koji su se, navodno, na taj način suprostavili predstavnicima vlasti, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući u Jutarnjem programu Prve TV komentarišući jučerašnje postupke pokreta SNP Naši.
Saopštenja | Subota, 16. 02. 2019. | Komentara: 0

Hoće li se ikada rešiti problem deponije životinjskih leševa?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima vladajuće većine u Gradu Somboru, Pokrajinskoj vladi i Vladi Republike Srbije: da li će neko i kada trajno rešiti problem divlje deponije životinjskih leševa, koja je nastala na putu između Bačkog Brestovca i Stapara?
Iz medija | Petak, 15. 02. 2019. | Komentara: 0

Čanak: Naš put nije da ovu vlast naslede Dveri i Obradović

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u intervjuu za list Blic rekao je da stranku zanima jasan odgovor na pitanja da li se ide u EU integracije, da li se ide ka decentralizaciji zemlje, a to da se zamenjuje Tadić Nikolićem, Nikolić Vučićem, a Vučića - daleko bilo - Boškom Obradovićem, nije put i nije politika koja interesuje LSV.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook