Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 02. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Samo paori ne smeju u Beograd

NOVI SAD - Kako je moguće da u Beogradu može da se organizuje Parada ponosa, sa punim pravom, da se organizuje i miting podrške Ratku Mladiću, bez obzira šta ja mislio o tome i to je pravo ljudi koji plaćaju porez u ovoj zemlji, a da samo paori nemaju pravo da postave svoja pitanja " upitao je danas u Novom Sadu predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Nenad Čanak

On je dodao da je vizija da su paori blokirali Vojvodinu, a da je ustvari policija to učinila kada je sprečila paore da stignu u Beograd.

Policija je blokirala puteve

- Nema nijednog puta koji su paori blokirali nego je policija blokirala njih " rekao je Čanak. Predsednik LSV je dodao da je glavno pitanje zbog čega se ne dozvoljava da "vojvođanski poljoprivrednici odu da pitaju šta se događa sa stvarima koje su dogovrene početkom godine, šta se dogodilo sa praktično ustanovljenim pravilima igre za ovu godinu što se tiče poljoprivredne proizvodnje i kako je moguće menjati pravila u drugom poluvremenu".  Na pitanje novinara da da neki predlog za izlazak iz krize, s obzirom da je sinoć bilo sukoba u Opovu i Čenti, Čanak je rekao da trenutno ne može ništa da predloži, ali je apleovao na uzajamno razumevanje u cilju da se pronađe nekakvo kompromisno rešenje.

Problem centralizacija

On je ipak naveo da je za sve što on može da pomogne uvek tu.

- Ja sam noćas bio da razgovaram sa ljudima koji su već nekoliko dana ispred Vlade Vojvodine da pitam da li mogu nešto da budem od koristi. Ono na šta se oni žale je na prvom mestu neobjektivno informisanje medija o onome šta oni zaista hoće " preneo je predsednik LSV. Kako kaže, poljoprivrednici traže i da ih primi neko ko može nešto da reši, jer oni nisu došli u Novi Sad, oni su zaustavljeni u Novom Sadu.

- U Vojvodini i Novom Sadu, nihov problem ne može da se reši " kaže Čanak, ocenivši da je to glavni problem centralizacije u Srbiji.

- Srbija je visoko centralizovana zemlja i na moju veliku žalost malo se radi na tome da tako ne bude " rekao on.      

(BILSV, 02.06.2011.)
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Saopštenja | Petak, 19. 07. 2019. | Komentara: 0

Papuga: Zašto država ne plaća kamate za kašnjenje isplata poljoprivrednicima, a poljoprivrednici plaćaju zbog greške države i o izmenama lošeg Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

Zašto je 13 meseci bilo potrebno Upravi za agrarna plaćanja da obradi zahteve poljoprivrednika kojima se refundiraju troškovi prilikom kupovine poljoprivredne mehanizacije, sa državnog konkursa, i još sedam meseci da pošalju rešenja o isplati novca? - pitala je na sednici Narodne skupštine Republike Srbije, premijerku Anu Brnabić i ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga. Ona je naglasila, da ceo taj postupak traje 20 meseci i u tom periodu poljoprivrednici moraju da izmiruju obaveze, među kojima su i kamate na tu kupovinu, iako je za nabavku novac država obezbedila.
Saopštenja | Četvrtak, 18. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV u Beloj Crkvi pristupila odbornica i celo članstvo Slobodne inicijative

Odbornica belocrkvanske Slobodne inicijative Dijana Ninić Milenković i kompletno članstvo ove organizacije juče je potpisalo pristupnicu Lige socijaldemokrata Vojvodine, saopštila je pokrajinska poslanica Sandra Ristić dodajući da je time odbornička grupa LSV u lokalnom parlamentu dobila još jednu odbornicu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook