Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Tražimo odgovornost Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće posebno zasedanje Skupštine Vojvodine na kojem će se raspravljati o "opstrukciji" rada pokrajinskog parlamenta koju je vršila Vlada Vojvodine, najavio je danas lider LSV Nenad Čanak.

Nenad Čanak

- Moramo vratiti dignitet pokrajinskoj skupštini, koja je očigledno u jednoj velikoj meri postala talac izvršne vlasti u Vojvodini. To je nedopustivo - rekao je Čanak za agenciju Beta, a prenosi RTV. Predsednik LSV je ocenio da se pokrajinska administracija od strane pojedinaca koristi pre svega za "ličnu promociju i marketing" i dodao da je rad te administracije u velikoj meri opterećen politikom. Čanak je upitao kako je moguće da Skupština Vojvodine zaseda samo dva puta godišnje.

- Onda se pojavila teza da pošto Skupština Vojvodine ne radi, treba je ukinuti. A onda je jasno da Vojvodini ne treba ni vlada. To je veoma opasan proces za Vojvodinu - rekao je Čanak. On je optužio Vladu Vojvodine da je neefikasna u strateškim stvarima vezanim za Pokrajinu, poput otvaranja kancelarije u Briselu i bržeg uključivanja Vojvodine u evropske ekonomske tokove. Podsetio je da je Vojvodina, od nekada najrazvijenijeg dela Srbije, prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku Srbije, dospela na listu nerazvijenih područja. Čanak je optužio pokrajinsku vladu da je bila inertna i kada je u pitanju donošenje zakona o svojini, koji je, prema njegovim rečima, trebalo da bude usvojen još pre godinu i po.
(BILSV, 22 .09. 2011.)Odbori LSV | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Kravić: Grad se neće razvijati bojkotom

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić izjavio je da od uvođenja višestranačja u Srbiji izborni uslovi nikada nisu bili dobri, ali je LSV uvek učestvovala na njima, pa je tako i sada. 
Izjave | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

Institucije da reaguju povodom opasne izjave Kapetana Dragana

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za republičkog poslanika Ujedinjene demokratske Srbije Robert Kolar izjavio je se nada da nadležni državni organi neće lako preći preko izjave Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan, u kojoj kaže da su ubice Zorana Đinđića heroji.
Saopštenja | Sreda, 27. 05. 2020. | Komentara: 0

UDS: Stvorićemo zemlju iz koje mladi neće odlaziti

Bojan Đurić, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije rekao je u Jagodini da je fokus politike UDS stvaranje zemlje iz koje ne moraju da odlaze mladi ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook