Čanak: Za Vojvodinu u demokratskoj Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Čanak: Za Vojvodinu u demokratskoj Srbiji

BAJŠA - Ako predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine bude više Narodnoj skupštini Republike Srbije, Skupštini AP Vojvodine i skupštinama lokalnih samouprava, biće uspešniji u rešavanju brojnih problema građana Vojvodine, poručeno je na jučerašnjoj tribini LSV održanoj u Bajši, u organizaciji tamošnje Mesne organizacije LSV.

Bjasa

O izbornom programu Lige u prepunoj sali Mesne zajednice govorili su lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev, kandidatkinja LSV za poslanicu u Skupštini AP Vojvodine Ela Štraub i član Saveta za poljoprivredu LSV Miroslav Raletić. Lider LSV Nenad Čanak je, između ostalog poručio da Liga nema gazdu van Vojvodine.

- Nama ne može da naredi niko ništa iz Beograda, Budimepšte, Brisela.... Mi ovde radimo za ljude koji su ovde. Naš interes je tu, zato što ovde. Mi smo ovde sa svima ostalima i ta zajednica, zajednica slobodnih ljudi koja se zove Vojvodina, u demokratskoj Srbiji, je moj san i od njega neću odustati - naglasio je Čanak. Istakao je da je Vojvodina, kada je upravljala svojim resursima, imala mogućnosti da daleko bolje ostavi budućem naraštaju, da je najuspešnija u antiratnim protestima bila kada su zajedničko ne rekli i Mađari i Srbi, Hrvati, Rusini, Rumuni, Slovaci.. LSV se, podsetio je Čanak, 22 godine zalaže za iste ciljeve - za fizičku, imovinsku i pravnu sigurnost svakog čoveka, bez obzira na njegovu nacionalnu, versku, političku ili zavičajnu pripadnost; za zakonodvnu, izvršnu i sudsku vlast za Vojovodinu, kao i za to da Vojvodina ima svoje izvorne prihode i imovinu, a sve to garantovano Ustavom, te da od tih cilje ne odustaje.

- Tamo gde je LSV imala mogućnosti, postigla je kvalitne pomake, a da bi se stvorili uslovi za uspešnije rešavanje problema u oblasti poljoprivrede, zapoljšavanja, komunalne uređenosti, zdravstve zaštite, obrazovanja, neophodno je da LSV ima više svojih predstavnika na mestima na kojima se donose Zakoni i odlučuje - rekao je Čanak. Tribina u Bajši završena je prijemom 20 novih članova u Ligu socijaldemokrata Vojvodine.
(BILSV, 04. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook